Президентът на Украйна Володимир Зеленски съобщи в социалната мрежа X,

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски съобщи в социалната мрежа X,
Коментари Харесай

Зеленски говори с Шолц за военната помощ и катастрофалните загуби на Русия

Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви в обществената мрежа X, че е провел телефонен диалог с немския канцлер Олаф Шолц и му е благодарил за оказаната военна помощ.

" Нашите съглашения в Гранада се извършват сполучливо. " Особено съм признателен за последния огромен пакет военна помощ, който включва системи Patriot и ", сподели Зеленски.

Той също по този начин описа на Шолц за несполучливите опити за руска атака в региона на Авдеевка в Донецка област и че през последните дни съветските войски понасят изключително огромни загуби на фронта.

Зеленски назова загубите на Русия край Авдиевка " пагубни ".

Германия по-рано трансферира следващата порция военна помощ на Украйна. Тя включва: три противовъздушни оръдия, Gepard;20 безпилотни разследващи системи RQ-35 Heidrun; 20 леки разследващи БЛА Vector; Три влекача HX81 и 3 полуремаркета; Три влекача HX81 и 3 полуремаркета; 13 автомобила за защита на границата; 3872 артилерийски димни снаряда DM125.

Генералният щаб на украинските въоръжени сили съобщи в утринния си отчет, че през последните 24 часа украинската войска е унищожила забележителен брой съветска бронетехника и жива мощ . Украински източници пишат, че тези загуби са, който съветската войска се пробва да щурмува с огромни сили от средата на октомври.

Използването на американски тактически ракети ATACMS от украинските въоръжени сили и контролни центрове надалеч от фронтовата линия, счита английското военно разузнаване.

Ракетите ATACMS са предоставени на Киев с гаранции, че, сподели представител на Пентагона.

Повече от 500 хиляди противотанкови мини са инсталирани в зоната на отговорност на оперативното командване " Север ", заяви командващият на Обединените сили на въоръжените сили на Украйна генерал-лейтенант Сергей Наев.
 Зеленски провежда в Малта среща по формулата си за мир
Зеленски провежда в Малта среща по формулата си за мир

Той желае консолидиране на интернационалната поддръжка за Украйна
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР