Президентът на Украйна Володимир Зеленски с първи официален коментар след

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски с първи официален коментар след
Коментари Харесай

Зеленски: Благодаря ти, България, че защитаваш живота на нашия народ

Президентът на Украйна Володимир Зеленски с първи формален коментар след идването си в България. След като организира среща в Министерския съвет с премиера Николай Денков и вицепремиера Мария Габриел, украинският държавен глава съобщи, че се радва да посети нашата страна.

„ Много е значимо, че в тази морална рецесия в Европа, България е съперник на политиката на геноцид, която Русия води против нашата страна. Благодаря ти, България, че защитаваш живота на нашите хора. Благодаря на премиера, на вицепремиера, на цялото държавно управление и на Народното събрание ", уточни Зеленски.Държавният глава акцентира, че единството е пътят към мира. „ С премиера организирахме съдържателни договаряния. Докато продължава експанзията на Русия, се договорихме да активизираме съдействието в отбранителния бранш ", добави той.

Президентът благодари за поддръжката в защитата, предоставяна от България. „ Тя е безусловно обществена. Това е един пакет за отбрана, а не за нахлуване. За да могат родителите да защитят децата си. А не, както при започване на войната, когато хора в съветска униформа изнасилваха съветски деца пред очите на родителите им ", разясни Зеленски.

„ Ние не знаем къде са 200 000 деца. Представяте ли си такова число?! Част от тях са депортирани, други са на окупираните територии. Не знаем кой от тях е жив. Малко ли е, с цел да ни помогнете да си пазиме? На мен ми се коства, че не. Но това е правото на всяка страна да избира. Ние се борим за правата на хората ", безапелационен е той.

Зеленски разгласи, че детайлно е разисквана защитата и помощта, която България дава на Украйна. „ Ще продължим диалога за лекуването и рехабилитацията на украински бойци в България и за образованието на военно-медицински личен състав. Помолих България да вземе присъединяване във възобновяване на Украйна ", добави той.

Президентът приключи изявлението си с прочувствени думи: „ Украйна в никакъв случай няма да не помни, че в подобен сложен за нас миг - на загуба на животи, в битката за живот, че вие сте с нас. Високо правя оценка това. Много Ви благодаря! Слава на Украйна! ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР