Президентът на Украйна Володимир Зеленски призова за отмяна на временните

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски призова за отмяна на временните
Коментари Харесай

Зеленски иска отмяна на ограниченията върху украинския износ

Президентът на Украйна Володимир Зеленски прикани за анулация на краткотрайните европейски ограничавания върху украинския експорт на зърнени култури за пет страни, измежду които и България, наложени до 5 юни.

От Киев още веднъж желаеха от съдружниците още оръжия, с цел да отхвърлен съветските сили и предизвестиха, че предстоящата контраатака може да не даде бързи резултати.

Говорител на украинската войска удостовери, че не престават офанзивите към Бахмут, където от месеци се водят тежки сражения, само че руснаците не са завладяли града. Лидерът на наемниците от " Вагнер " още веднъж заплаши, че групировката му ще напусне Бахмут, в случай че не получи задоволително муниции.

Изстреляни са били 25 ракети против Украйна като 23 от тях са били свалени, заяви БНР.

Във вчерашния Ден на Европа ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен посети Киев, където акцентира, че Европа прави всичко допустимо да отслаби военната машина на Москва. Там на Червения площад беше маркирана 78-ата годишнина от успеха над хитлеристка Германия.

В речта си президентът Владимир Путин упрекна западните глобалистки елити в опит да разрушат Русия. По думите на Путин бъдещето на Русия зависи от участниците в по този начин наречената от него " специфична военна интервенция ". 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР