Президентът на Украйна Володимир Зеленски посети войските в източната част

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски посети войските в източната част
Коментари Харесай

Зеленски посети войските на фронтовата линия

Президентът на Украйна Володимир Зеленски посети войските в източната част на Донецка област, която Русия афишира за своя след подправен съветски референдум.

Районът - изключително към град Бахмут - сега е главният фокус на сраженията, откакто украинските сили превзеха Херсон в южната част на страната предишния месец.

Президентът Зеленски я назова " най-трудният регион, който пази освен изтока, само че и цялата ни страна ".

Русия и нейните пълномощници управляват елементи от Донецк от 2014 година насам.

Но говорейки в Деня на въоръжените сили, господин Зеленски съобщи, че има вяра, че Украйна ще си върне всички окупирани от Русия земи, в това число Крим.

От доста седмици към град Бахмут се водят интензивни боеве, до момента в който Русия се пробва да завземе още територии след поредност от провали на бойното поле в други елементи на Украйна.

Британското разузнаване счита, че напъните на Русия там се управляват от частниата военна формация " Вагнер груп ".

Смята се, че и двете страни са понесли тежки загуби в региона. Битката за Бахмут е сравнявана с боевете по време на Първата международна война поради окопите, овъглените дървета и калта, които са се трансформирали в присъща линия на пейзажа.

Президентът Зеленски похвали бойците за тяхната храброст и устойчивост във видео, снимано в град Славянск, на към 45 км северозападно от Бахмут. Славянск беше един от първите градове, окупирани от проруските сили през 2014 година, само че по-късно беше отвоюван от Украйна.

Кметът на близкия град Донецк, който е под съветски надзор, съобщи, че украинският обстрел е умъртвил шестима души там във вторник.

Посещението на президента се състоя ден след детонациите на две летища надълбоко в територията на Русия, за които Москва упрекна украинските безпилотни самолети. Снимки, публикувани в интернет, демонстрират мощно развален съветски аероплан на едно от оборудванията.

За друга детонация през днешния ден наоколо до летище в Курска област, която граничи с Украйна, също беше упрекнат Киев.

По-късно съветският президент Владимир Путин се срещна с висши чиновници, с цел да обсъдят " вътрешната сигурност ", само че други детайлности не бяха дадени./БГНЕС

Киев / Украйна
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР