Президентът на Украйна Володимир Зеленски подписа указ за въвеждането на

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски подписа указ за въвеждането на
Коментари Харесай

Украйна въвежда доброволен данък за по-малките фирми

Президентът на Украйна Володимир Зеленски подписа декрет за въвеждането на данъчна промяна в Украйна. Сред множеството й позитивни страни президентът посочи и премахването на всички " инспекции за всички компании ", съобщи " Правда ".

„ Първо започваме данъчна промяна. Вместо Данък добавена стойност и налог върху прихода, вкарваме ставка от 2% от оборота, и опростено счетоводство. За дребния бизнес – а това са първа и втора група еднолични търговци – задаваме непринудено заплащане на обединен налог. Тоест в случай че можете, платете. Не можете - няма въпроси.

Второ. Максимална дерегулация на бизнеса. Премахваме всички инспекции за всички компании. За да работи всичко както би трябвало. За да поддържаме градовете живи. Така че на всички места, където няма враждебни дейности, животът продължава.

Има единствено едно изискване: осигурявате естественото действие на вашия бизнес в границите на украинското законодателство.

Това са единствено първите две стъпки от нашата данъчна промяна. Следва продължение ", сподели президентът.

Зеленски разясни, че кабинетът на министрите е договорил пакет от решения за поддръжка на украинската стопанска система - с цел да работи бизнесът и " хората да са на работа ", където военната конюнктура разрешава.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР