Президентът на Украйна Володимир Зеленски отвърна на коментарите на американския

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски отвърна на коментарите на американския
Коментари Харесай

Зеленски скастри Байдън: Няма незначителни нахлувания, няма незначителни жертви

Президентът на Украйна Володимир Зеленски отвърна на мненията на американския си сътрудник Джо Байдън за " нищожно навлизане " на Русия в страната му.

Байдън съобщи, че едно " нищожно " нахлуване може да докара до по-слаб отговор от страна на Съединени американски щати и техните съдружници.В отговор Зеленски написа в Туитър: " Няма незначителни нахлувания. Точно както няма незначителни жертви и дребна тъга от загубата на близки хора ".

Русия разполага с към 100 000 бойци наоколо до границата, само че отхвърля да възнамерява инвазия.

Президентът Владимир Путин насочи редица претенции към Запада, настоявайки Украйна в никакъв случай да не се причисли към НАТО и отбранителният алианс да се откаже от военна активност в Източна Европа.

В сряда президентът Байдън съобщи на конференция, че Путин ще заплати " сериозна и скъпа цена " за навлизане в Украйна, само че също по този начин уточни, че това може да зависи от метода, по който Русия ще го направи.

Коментарите му провокираха въпроси за това по какъв начин Съединени американски щати биха могли да отговорят на съветската експанзия и публични лица побързаха да изяснят позицията на Вашингтон.

" През цялото време бяхме доста ясни ", съобщи държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен и добави, че всяко съветско навлизане в Украйна ще бъде посрещнато с " бърз, недопечен и обединен отговор " от Съединени американски щати и техните съдружници.

В четвъртък самият господин Байдън съобщи, че всяко нахлуване на съветски войски ще се смята за " инвазия ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР