Президентът на Украйна Володимир Зеленски обвини в ООН Русия, че

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски обвини в ООН Русия, че
Коментари Харесай

В ООН прозвуча, че Русия е терористична държава

Президентът на Украйна Володимир Зеленски упрекна в Организация на обединените нации Русия, че е терористична страна. В тирада посредством видео връзка пред Съвета за сигурност на Организация на обединените нации Зеленски съобщи, че Русия на процедура всеки ден прави терористични актове поради войната в Украйна.

" Русия няма право да взе участие в разискването и гласуването на резолюция за войната в Украйна, която е непровокирана и демонстрация на колониализъм от страна на Русия. Призовавам ви да лишите делегацията на тази терористична страна от нейните пълномощия в Общото заседание на Организация на обединените нации. Това е допустимо, това е належащо и заслужено ", сподели украинският президент.

Той покани пратеници на Организация на обединените нации да посетят град Кременчук, където съветска ракета умъртви 18 души в търговски център. 
Властите обявиха, че други 36 души се считат за изчезнали след съветския удар.

Русия отхвърли да е атакувала мола, като съобщи, че е блъснала оръжеен склад и последвалите детонации на муниции са провокирали пожар в комерсиалния център. В радиус от 5 километра обаче няма никакви военни обекти.

Руските войски са задържали някогашния кмет на окупирания град Херсон в Южна Украйна, съобщи БНР. Заместник-ръководителят на проруската военна администрация на Херсон Кирил Стремусов съобщи, че Игор Колихаев намерено е призовавал чиновниците на градската администрация да саботират и да подценяват напътствията на новата администрация.

Губернаторът на Днепропетровска област заяви за „ вражеска офанзива “ и сподели, че избавителни екипи търсят хора под руините в град Днипро. Засега няма коментар от съветското министерство на защитата. 

Украинските сили ще се опитат да задържат линията против Русия на изток от град Лисичанск, с цел да завоюват време за идването на западните оръжия и с цел да съумеят бранителите на района да приготвят укрепления, сподели губернаторът на провинция Луганск. 

Русия още веднъж обстрелва и Харков, втория по величина град в Украйна. Ударени са жилищни здания и главно учебно заведение.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР