Президентът на Украйна Володимир Зеленски каза, че издигането на украинския

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски каза, че издигането на украинския
Коментари Харесай

Зеленски: Нека всеки руски капитан види украинския флаг на Змийския остров

Президентът на Украйна Володимир Зеленски сподели, че издигането на украинския байрак на Змийския остров в Черно море е знак, че страната му няма да бъде сломена, защото президентът Владимир Путин предизвести Запада, че напъните му да го победи ще доведат до покруса на Украйна, осведоми организация Ройтерс.

В тирада пред парламентарни водачи повече от четири месеца след началото на войната, Путин сподели, че Русия едвам е почнала в Украйна и вероятностите за договаряния ще стават все по-мрачни, колкото по-дълго се проточи спорът.

" Много пъти сме чували, че Западът желае да ни бие до последния украинец. Това е покруса за украинския народ, само че наподобява, че всичко върви към това ", сподели той.

Зеленски, в нощното си видеообръщение, отговори с предизвикателство, като сподели, че двумесечната интервенция за връщане на Змийския остров е предизвестие към всички съветски сили.

" Нека всеки съветски капитан на борда на транспортен съд или аероплан види украинския байрак на Змийския остров и дано знае, че страната ни няма да бъде сломена ", сподели той.

Змийският остров, петънце южно от пристанището на Одеса, се трансформира в знак на украинската увереност.

През февруари, когато беше подредено да се съобщи, дребният украински гарнизон на острова изруга своите съветски нападатели и беше ударен от въздушен удар.

Русия изостави острова в края на юни в това, което сподели, че е жест на благосклонност - победа за Украйна, която Киев се надяваше да разхлаби блокадата на Москва на украинските пристанища.

В четвъртък Украйна издигна своето синьо-жълто знаме на отвоювания си Змийски остров. Москва отговори със своите бойни самолети, нанасящи удари по острова и унищожавайки част от украинския отряд там, сподели той.

Путин нахлу в Украйна на 24 февруари в това, което той назова " специфична военна интервенция " за демилитаризиране на Украйна, премахване на рискови националисти и отбрана на рускоезичните. Украйна и нейните съдружници споделят, че Русия има имперски упоритости.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР