Президентът на Украйна Володимир Зеленски и съпругата му Oлена полагат

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски и съпругата му Oлена полагат
Коментари Харесай

Олена Зеленска: И в Украйна цените растат, но там броим и човешките жертви

Президентът на Украйна Володимир Зеленски и брачната половинка му Oлена поставят цветя на Стената на паметта на починалите бранители на Украйна по време на отбелязването на Деня на независимостта в Киев, Украйна, 24 август 2022 година Снимка: Офиса на президента на Украйна
Първата дама на Украйна съобщи в изявление за BBC, че икономическото влияние на войната в Украйна е тежко за съдружниците, само че както британците „ броят стотинки “, по този начин украинците „ броят жертви “. Олена Зеленска сподели още, че в случай че поддръжката за Украйна е била мощна, рецесията е щяла да бъде по-кратка. В изявлението, записано в Киев, тя също по този начин съобщи, че е значимо да продължим да броим и отдаваме респект на човешките жертви на войната.

„ Цените се покачват и в Украйна. Но също така нашите хора биват убивани “, сподели Зеленска.

„ Разбирам, че обстановката е доста тежка. Но дано да напомня, че по време на епидемията от COVID-19, а тя към момента не е отминала, имаше също нарастване на цените, Украйна също беше наранена “. Зеленска добавя, че и в този момент цените се усилват в Украйна, само че в допълнение са убивани и хора.

„ Така че, когато вие започнете да броите стотинките по банковата си сметка или в джоба си, ние вършим същото и броим нашите жертви “, сподели тя.

Зеленска съобщи, че за хората отвън Украйна е мъчно да схванат въздействието на войната върху популацията, само че е значимо да се споделят човешки истории за провалите, които спорът нанася.

Тя добавя, че доста родители са били разчувствани от историята на украинско момче, което, плачейки прекоси украинско-полската граница предишния март. „ Мисля, че бащите и майките, гледали това видео, няма по какъв начин да не избухнат в сълзи. Винаги се слагам в тяхната обстановка и мисля, че всеки, че всяко човешко създание на света би трябвало да почувства същото “, декларира Зеленска.

„ Ето за какво ние би трябвало да разкажем тези истории, да покажем тези истории, тъй като това са лицата на войната. Не броят на хвърлените бомби, не изхарчените суми, а човешките истории са лицата на тази война и има хиляди такива истории “, прибавя тя.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР