Президентът на Украйна Володимир Зеленски да направи видеообръщение на първото

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски да направи видеообръщение на първото
Коментари Харесай

ГЕРБ поиска Зеленски да открие 48-ото Народно събрание с видеообръщение

Президентът на Украйна Володимир Зеленски да направи видеообръщение на първото съвещание на 48-ото Народно заседание, желаеха от ГЕРБ-СДС. Предложението им е Зеленски да произнесе тирада онлайн при откриването на Народното събрание на 19 октомври.

За задачата от ГЕРБ - Съюз на демократичните сили към този момент са внесли в деловодството на Народното събрание писмо до основния секретар на Народното събрание Габриела Килфанова, с което се упорства да бъде свикана работна среща сред всички парламентарни групи.

Предлага се срещата да се организира на 14 октомври от 13:00 часа, а на нея да бъдат разисквани опциите по постигането на консенсус по предлагането и техническите детайлности за организацията.

От началото на войната в Украйна Володимир Зеленски към този момент произнесе онлайн речи посредством видеовръзка в редица парламенти в Европа и по света, измежду които пред френския, италианския, албанския, норвежкия, а по този начин също и пред Конгреса на Съединени американски щати и пред Организация на обединените нации. В листата му от видеообръщения влезе даже кинофестивалът в Кан. 

Идеи и оферти за тирада онлайн лансираха още в предходния парламент някогашните ръководещи от Демократична България тогава, само че тогава нямаше болшинство зад концепцията.

Предложението на ГЕРБ идва малко откакто на сходна среща партиите от новия парламент се споразумяха администрацията да не кани за откриването на 48-ото Народно събрание посланиците на Русия и Беларус, защото такива били инструкциите от Европейски Съюз и Външно министерство. 

Предложението беше на Демократична България, подкрепено от ГЕРБ и Политическа партия, а след това към него се причислиха от Движение за права и свободи и " Български напредък ". На срещата бъдещите депутати бяха стартирани с позиция на Министерство на външните работи по въпроса, подписана от основния секретар на министерството. 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР