Асен Василев пред Труд News: С ГЕРБ няма да управлявамеИзвънредното

...
Асен Василев пред Труд News: С ГЕРБ няма да управлявамеИзвънредното
Коментари Харесай

Фиаско на предизборното заседание на НС по казуса „Сребреница“

Асен Василев пред „ Труд News ”: С ГЕРБ няма да управляваме
Извънредното съвещание на Народното събрание, инициирано от парламентарната група на ППДБ във връзка проблема „ Сребреница “, се провали заради липса на кворум в пленарната зала. 

Поводът за настояването му от страна на така наречен „ положителни сили “ бе разминаването в позициите на държавно управление и представител на дипломатическия и изтеклите грами сред премиера и външен министър Димитър Главчев и посланика ни в Организация на обединените нации Лъчезара Стоева по отношение на позицията на страната ни по отношение на резолюцията, осъждаща клането в Сребреница. 

Общо се събраха 69 депутати, като всички, като се изключи ръководителя на Народно събрание Росица Кирова от ГЕРБ и 9-ма от Има Такъв Народ, бяха от ППДБ. В залата присъстваше и министър председателят Главчев, а втора точка бе искане за сключване на групов трудов контракт за здравните служащи. 

" Няма да се появят повече хора, тъй като е предизборна акция. Трябва деликатно да сортираме тематиките, по които използваме поправките в Конституцията ни дадоха. Днес е ден за респект към подвига на Христо Ботев, дано не обръщаме всичко на една огромна говорилня ", прикани парламентарният началник Кирова. 

Поредният политически фарс и то в Деня на Ботев, това е непоносимо, добави в коридорите и Станислав Балабанов от Има Такъв Народ. 

След провалилото се съвещание брифинг дадоха от ППДБ. 

" Видяхме едно голямо пренебрежение от страна на ГЕРБ към това, че могат да ни извикат всички в неделя. И второто пренебрежение беше към техния министър-председател, който заставам и чака. Третото пренебрежение бе към Христо Ботев, в този ден да ни извикат всички и да не се появят. Но най-голямото пренебрежение беше към всички медсестри и лекари, които получават ниски заплати ", съобщи Кирил Петков. 

С ГЕРБ няма да управляваме! В това пък бе безапелационен на въпрос на " Труд News " съпредседателят на Политическа партия Асен Василев. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР