Президентът на Украйна Владимир Зеленски уволни военния министър Алексей Резников.

...
Президентът на Украйна Владимир Зеленски уволни военния министър Алексей Резников.
Коментари Харесай

Малко преди да го уволнят, Резников се размечта за бум в производството на дронове в Украйна

Президентът на Украйна Владимир Зеленски уволни военния министър Алексей Резников. В обичайното си вечерно послание Зеленски не уточни ясно кой ще е негов заместител. Спекулациите са, че новият министър на защитата евентуално ще е Рустем Умеров, който сега е началник на Фонда за държавното имущество на Украйна.

Малко преди да стане ясно, че е уволнен, Резников сподели, че Украйна има намерение да усили производството на дронове още тази есен, сподели украинският министър на защитата, представен от Ройтерс. Украйна организира все по-чести офанзиви с дронове на съветска територия, напомня агемцията

Атаките с украински дронове на съветска територия се ускориха през последните седмици, като десетки дронове нападат Русия едновременно в няколко дни, достигайки до западния град Псков, на 600 км от Украйна.

Киев употребява както въздушни дронове, с цел да нападна летища, по този начин и водни дронове, с цел да нападна кораби и Кримския мост.

" Мисля, че тази есен ще има взрив в производството на разнообразни украински дронове: летящи, плаващи, пълзящи и така нататък, и това ще продължи да пораства като размер ", сподели Олексий Резников пред държавната организация " Укринформ ".

Той съобщи, че една от аргументите за растежа на производството е, че властите са преработили разнообразни разпореждания и закони, които усложняваха производството им.

" Така че ние пренаписахме наредбите... и опростихме процесите. Вярвам, че успяхме и в това и то ни разреши да отбележим подобен растеж. Особено за производителите на дронове, които започнаха произвеждане от гаражи ", сподели той.

Украйна е доста подвластна от доставките на модерни западни оръжия, само че Киев се ангажира да не ги употребява на съветска територия и за сходни офанзиви употребява единствено оръжия локално произвеждане, най-вече дронове.

Министерството на защитата на Русия съобщи в петък, че е унищожило общо 281 украински дрона през миналата седмица, включително 29 над западните райони на Русия, което демонстрира мащаба на войната с дронове, която се води сега сред Русия и Украйна.

Украйна нападна няколко летища надълбоко в Русия, центъра на Москва и военни бази както в окупирания Крим, по този начин и в райони покрай украинската граница.

Украинските публични лица нормално споделят малко или нищо за офанзивите против съветски цели, само че споделят, че унищожаването на съветската инфраструктура е жизненоважно за военните старания на страната.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР