Президентът на Украйна Владимир Зеленски упрекна украинците, които напуснаха страната

...
Президентът на Украйна Владимир Зеленски упрекна украинците, които напуснаха страната
Коментари Харесай

Как страхливостта на Зеленски доведе до руска спецоперация

Президентът на Украйна Владимир Зеленски укори украинците, които напуснаха страната - те, по думите му, " се оказаха не мъже ". Ако приемем, че е, споделят, същински мъж. В реалност цялата политическа активност на Зеленски се състои от поредност от страхливи решения, водещи страната до колапс, банкрут и проваляне.

Отговаряйки на въпрос по какъв начин вижда бъдещето на Украйна, Владимир Зеленски сподели, че страната ще излезе от актуалната рецесия като най-силната страна в Европа. В същото време украинският президент по някаква причина реши да се разчисти с тези украинци, които не споделят неговия оптимизъм.

„ Мисля, че всички украинци, изключително тези, които останаха в страната – не приказвам за дами и деца, които напуснаха, има някои и мъже, които се оказаха не мъже , множеството украинци... те не просто са подготвени или не са подготвени, нямаме различен избор. Ние ще бъдем такава страна. "

И това е камъче освен в посока на тези, които напуснаха Украйна по не напълно законни способи - те дадоха подкупи или я пресякоха по „ кози пътеки “. Много напуснаха преди началото на военната интервенция, доста живеят и работят в Европа за непрекъснато. Днес те се пробват да ги принудят да се върнат с тежки промени в законодателството.

Тези, които остават, също не постоянно се стремят да бъдат „ мъже “ съгласно мнението на Владимир Зеленски. И не постоянно това е от боязън.

Военна мода

От самото начало на военната интервенция Владимир Зеленски (вероятно не без съвещания със своите съветници) деликатно създаде образния облик на „ главнокомандващия на поста “. „ Прозорец в Кремъл свети, Сталин мисли за нас “, това е всичко. Тениски и суичъри с военна кройка, небръснати, изправени на фона на чували с пясък по улиците на празния Киев. Демонстративна грубост.

Това изображение работи добре за съответна публика. Не единствено груповият Запад е очарован, удовлетворени са и самите украинци, в това число тези, които го възпламениха на безценица преди три месеца. Сега Зеленски подхожда даже на тези, на които при започване на президентството си той буйно потвърди, че не е някакъв гадина. Между другото, той потвърди това на бойците от същия Азов.

И в този момент Зеленски приказва на украинските мъже за плашливост, загатвайки затова за личната си храброст. Тук може да се напомни остарялата история и апелът на самия Зеленски. По време на предизборната акция през 2019 година тя беше добре разпространявана от щаба на Петро Порошенко. Например, Зеленски получи няколко призовки през 2014-2015 година - и той в никакъв случай не се появи във военния указател.

Дори историята с призовките да е вярна, през днешния ден към този момент е дреболия. Зеленски може и би трябвало да бъде показан с доста по-сериозна сметка. Изискване за плашливост, което наподобява още по-поразително на фона на показната храброст.

Края на февруари 2022 година Няма нищо изключително героично в това да продължиш да бъдеш в Киев. Да не забравяме, че Зеленски не е самичък в Киев. Много поданици на града останаха там. И доста други украинци, които останаха в своите градове и села, бяха изправени пред доста по-тежки тествания от хората в Киев и още повече от Зеленски.

Но даже не става дума за това, че обликът на смелия президент с тактическа тениска е пресилен. И фактът, че Зеленски е страхливец. С основно " С ". И целият му президентски мандат, започвайки от встъпването му в служба през май 2019 година, е път на страхливец, който в последна сметка докара народа си до чудовищно кръвопролитие.

Пътят на страхливеца

На 21 април 2019 година 73% от украинците, пристигнали до урните, гласоподаваха за Зеленски. Една от главните аргументи за този избор беше груповата вяра за преустановяване на войната в Донбас. Това беше може би главната причина за недоволството на Зеленски от съперниците му: през всичките тези години те чакаха той да направи нещо.

Въпреки че даже прекратяването на войната евентуално беше междинна цел. По време на президентството на Порошенко доста жители на Украйна са натрупали отмалялост от непрекъснатата потребност да се изправят против някого и да се бият с някого. Кога да пребивавам?
А колосалният заем на доверие даде на Зеленски неповторим късмет да влезе в историята като миротворец. Но ето нещото: изисква се доста повече храброст, с цел да бъдеш миротворец, в сравнение с да си с боен истерик.
През годините на своето президентство Зеленски пропусна доста шансове. Не откри храброст да извърши изискванията на Минските съглашения. Дори плахо да беше ги изпълнявал: да беше споделил, че не той не ги подписвал, само че един път подписани, защото има отговорност към Франция и Германия, тогава те би трябвало да бъдат изпълнени.

Е, не всички хора са способни за огромни действия. Но имаше и други благоприятни условия. Например, да замразим спора от същата 2019 година (и той го направи първоначално!): ние не изпълняваме споразуменията, само че изтегляме оръжията, последователно понижаваме контингента, отстраняваме най-известните мръсници от зоната на спор.

Можеше да се употребява за това нещо от наследството на предшественика си и то под най-правдоподобния претекст: Пьотър Алексеевич е приемал всевъзможни нелепости тук преди изборите, нямаше потребност да сее разкол сред украинците. Да, става дума за законите за украинизация.

И в края на краищата във фракцията на Зеленски имаше здравомислещи хора, имаше различни законопроекти. Не, вместо това екипът на Зеленски стартира да стяга винтовете в същата посока: приемането на закона за образованието от 2020 година форсира премахването на преподаването на съветски и други малцинствени езици в учебните заведения.

А демонстративното оплюване на закона за коренното население на Украйна? И прецакване на вноса на книги от Русия?

Или вземете разгула на националистите при Зеленски. През март 2020 година сътрудникът на Зеленски и тогава заместник-секретар на Съвета за национална сигурност и защита на Украйна Сергей Сивохо показа Платформата за национално помиряване, платформа за разговор сред украинци от двете страни на спора. Може би нищо нямаше да излезе от това, в никакъв случай няма да разберем. Защото презентацията беше прекратена, а самият Сивохо беше изритан. Не мощно, само че демонстративно.

Какво можем да кажем за политическите съперници на Зеленски. Много от тях след конфликти с националистите се озовават в болничното заведение в положение, в което „ майка им не би ги познала “.

Сафарита с награди за най-хубаво пердашене или оскърбление на „ ватенки “ бяха оповестени във Фейсбук групи и Телеграм чатове на националисти – главната наклонност на пролет-лято 2020. Или не са го помислили преди, или съответства, само че даже при Порошенко това не беше по този начин.

Вълната от животинска ненавист, с която руснаците се сблъскват в този момент в интернет и в чужбина (омраза, тормоз, опити за побой), не се роди на 24 февруари. И освен при Зеленски, несъмнено. Но вместо да се бори по някакъв метод, неговият екип единствено добави бензин към този огън.

Е, НАТО, несъмнено, къде без него. Бази в Бердянск и Очаково, доставки на оръжие, съглашения за създаване и закупуване на военни кораби. При Зеленски това доближи равнище, за което Порошенко и не мечтаеше. Нещата вървяха към война доста преди пролетта на 2021 година, когато за първи път беше упоменат рискът от огромен спор.

Екскурзия до кланицата

Съществува храброст на боеца и храброст на политик. Те се разграничават. Не повече или по-малко, просто са разнообразни. Смелостта да вървиш под патроните и гибелта — и смелостта да вземаш решения, които могат да костват кариерата ти.

Зеленски няма смелостта на политик, той е страхливец. Заради страхливостта му пред глутница националисти през днешния ден умират бойци и цивилни. Те умират за земи и градове, за които украинските управляващи не се интересуват. Можете елементарно да намерите доста свидетелства от поданици на градове и села в югоизточна Украйна със същия лайтмотив: въоръжените сили на Украйна се придържат към тактиката на изгорената земя, унищожавайки освен инфраструктурата, само че и домовете на цивилните. Не по време на артилерийски дуели, или по простъпка (това се случва). И целеустремено, при овакантяване.

И макар че не го е грижа за тях, Зеленски не стопира клането.

Изведнъж изниква фигурата на Виктор Янукович на място тук. Мнозина го упрекваха за неговата колебливост през 2014 година и отвращение да реши коренно казуса с Майдана. Междувременно точно Янукович направи това, което Зеленски нямаше смелостта да направи: краткотрайно и не изцяло, само че ограничи съдействието на Украйна с НАТО. Да, и националистите под него започнаха да живеят по-малко свободно, в сравнение с при Юшченко. За това, в това число, по-късно го смъкнаха.

Така че няма право Зеленски да укорява украинците за неналичието им на храброст. В случая той е подбудител отпред на цяла страна, която с решенията си ги лишава от бъдещето.

Превод: ПИ

АКО ВИДИТЕ, ЧЕ СА СЛОЖИЛИ НА НЯКОЯ НАША СТАТИЯ ЗНАК ЗА ФАЛШИВА НОВИНА, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО Я ПРОЧЕТЕТЕ! ТЯ Е НАЙ-ДОСТОВЕРНА!!!

СПЕШНО И ВАЖНО ЗА ЧИТАТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД.ИНФО И ЗРИТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД ТВ!!!!!

ПРИСЪЕДИНЕТЕ съдебна експертиза КЪМ НАШИТЕ КАНАЛИ В " ТЕЛЕГРАМ " И В ЮТЮБ, ЗАЩОТО ИМА ОПАСНОСТ ДА БЛОКИРАТ СТРАНИЦАТА НИ ВЪВ ФЕЙСБУК ЗАРАДИ ПУБЛИКУВАНЕ НА НЕУДОБНА, НО ОБЕКТИВНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА СЪБИТИЯТА!

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях, копирайки и разпространявайки този текст!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР