Президентът на Украйна Владимир Зеленски призова своите съграждани да почиват

...
Президентът на Украйна Владимир Зеленски призова своите съграждани да почиват
Коментари Харесай

Зеленски към сънародниците си: Почивайте в Турция

Президентът на Украйна Владимир Зеленски прикани своите съграждани да почиват в Турция в поддръжка на Анкара, откакто Русия спря полетите до Турция.

Изказвайки се след съвещанието на Съвета за национална защита и сигурност, Зеленски направи оценка на пътуването си в Турция от 10 април, където се срещна с турския си сътрудник Реджеп Тайип Ердоган.

„ Благодарен съм на Турция и изключително на Ердоган. Той в действителност поддържа Украйна “, сподели Зеленски и добави, че за Украйна е значимо турският водач да поддържа позицията на Киев и да отхвърли анексията на Крим.

Той напомни, че неотдавна Русия спря полети до Турция. „ Това беше решение на руснаците. Но имам вяра, че ние би трябвало да увеличим туристическата интензивност с Турция. "

„ Трябва да покажем, че поддържаме Турция “, сподели той и прикани украинците да пътуват до Турция за своята лятна отмора.

На последната среща двете страни подписаха съглашение за пътешестване на украински жители до Турция единствено с персонална карта - ход който доста улеснява туризма.

Русия разгласи, че прекратява постоянните и чартърни полети с Турция от 15 април до юни, базирайки се на опасения по отношение на утежняването на Covid-19 обстановката в Турция.

Зеленски и фамилията му пристигнаха в Турция за двудневна отмора през 2019 година, малко след успеха му на изборите.

Близо 1 милион украинци посетиха Турция предходната година, което съставлява близо 8 % от всички задгранични туристи в страната.

През първите два месеца на 2021 година идващите туристи от Украйна са намалели с близо 27% на годишна база до 58 000 души.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР