Президентът на Украйна Владимир Зеленски, изказвайки се на конференцията по

...
Президентът на Украйна Владимир Зеленски, изказвайки се на конференцията по
Коментари Харесай

Politico: Думите на Зеленски в Мюнхен обидиха Запада

Президентът на Украйна Владимир Зеленски, изказвайки се на конференцията по сигурността в Мюнхен, осъди западните сътрудници на Киев за незадоволителната помощ, написа Politico.

" Зеленски получи аплодисменти на годишната конференция по сигурността в Мюнхен в събота. След това захапа ръцете, които го приветстваха, когато се нахвърли против западните съдружници в язвителна тирада ", се споделя в текста.

По-специално, отбелязва създателят, украинският водач, без да посочва имена, убоде Германия, че не смее да изпрати военна помощ на Украйна под формата на смъртоносни оръжия. Освен това думите на Зеленски хвърлят сянка върху Съединените щати за отхвърли им да наложат превантивни наказания против Русия.

Зеленски също по този начин приказва за готовността си да се срещне с Владимир Путин и сподели, че „ никой не е бил ранен или погубен “ по време на обстрела в Донбас. В отговор на това представителят на Министерството на външните работи Мария Захарова го назова безчувствен безсрамник, припомняйки какъв брой хора починаха в ДНР и ЛНР заради дейностите на Киев.

Западните политици и медии непрестанно упрекват Русия, че сякаш се готви да нападна Украйна. Москва отхвърля всички изказвания, като отбелязва, че задачата на сходно дрънчене е да се сътвори задгранична формация покрай съветските граници. Те обясниха още, че главната причина за ескалацията са дейностите на Съединени американски щати и НАТО, които напомпват Украйна с оръжие, като по този метод я тласкат към военни случки.

Така през последните дни обстановката в Донбас съществено ескалира: украинските сили за сигурност обстрелват ДНР и ЛНР със неразрешени оръжия, има жертви измежду цивилни. На фона на опасността от Киев, управлението на самопровъзгласилите се републики стартира евакуацията на дами, деца и възрастни хора в Ростовска област, а също по този начин разгласи обща готовност.

Превод: ЕС
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР