Президентът на Украйна Владимир Зеленски говори за атаката на площада

...
Президентът на Украйна Владимир Зеленски говори за атаката на площада
Коментари Харесай

След атаката на площада на Свободата в Харков Русия вече е терористична държава

Президентът на Украйна Владимир Зеленски приказва за офанзивата на площада на Свободата в Харков, при която бяха ранени към 20 души и бяха разрушени няколко здания.

" Харков. Удар с крилати ракети по най-големия площад в Европа. Площад на свободата. Десетки жертви. Това е цената на свободата. Това е сутринта на народа на Украйна “, сподели Зеленски във видео.



Той сподели, че нападението е пристигнало от Белгород, съветски град на 40 км от руско-украинската граница и на 70 км от Харков.

" Украинският Харков и съветският Белгород постоянно са били близки градове. В доста връзки. Дори границата сред тях е била условна, единствено на карти. Сега всичко се промени. След крилата ракета, която удари Харков от Белгород стигна до площада на Свободата - лицето на нашия Харков ", съобщи президентът.

Държавният глава акцентира, че това не е единствено военно закононарушение, само че и терористичен акт.

" Това е гнет против града, гнет против Харков, гнет против Украйна. На площада нямаше военна цел. Както и в тези жилищни региони на Харков, където са ударени от реактивна артилерия. Съжалявам, никой няма да не помни, никой няма да елементарни.Този удар по Харков е военно закононарушение, държавен тероризъм на Руската федерация. След това Русия е терористична страна. Очевидно би трябвало да бъде формален ", приключи той.

Зеленски прикани интернационалната общественост да реагира неотложно и дейно на дейностите на Русия и да признае дейностите й за държавен тероризъм.

Massive strike on Kharkiv govt HQ about 30 mins ago. So much for “liberating” this Russian-speaking city. Shock and awe into surrender.

— Oliver Carroll (@olliecarroll)
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР