Президентът на Украйна призова за прекратяване на войната с Русия,

...
Президентът на Украйна призова за прекратяване на войната с Русия,
Коментари Харесай

Президентът на Украйна: Войната трябва да спре!

Президентът на Украйна прикани за преустановяване на войната с Русия, като съобщи, че двете страни би трябвало да проведат договаряния в името на народите си.

"Войната би трябвало да завърши. Трябва да седнем на масата за договаряния - не поради остарели убийствени упоритости, а в полза на народите си ", съобщи Володимир Зеленски във видеопослание, предава БГНЕС.

Приветствайки решението на президента на Съединени американски щати Джо Байдън да забрани вноса на нефт от Русия, той съобщи, че "това е най-силният сигнал към целия свят. Много е просто: Всеки цент, заплатен на Русия, се трансформира в патрони и снаряди, които летят към други суверенни страни ".

Зеленски съобщи, че Русия е обстрелвала и блокирала филантропични коридори за евакуация на цивилни жители и означи, че първият филантропичен кулоар, който е бил отворен, е единствено 1% от това, което би трябвало да се направи.

Той благодари на руснаците, които поддържаха Украйна и излязоха на митинги против войната.

Войната на Русия против Украйна, която стартира на 24 февруари, провокира интернационално наказание, докара до тежки финансови наказания против Москва и провокира отлив на международни компании от Русия.

По данни на Организация на обединените нации, които означават, че изискванията на място затрудняват инспекцията на същинския брой на убитите и ранените цивилни в Украйна от началото на войната, минимум 474 души са починали, а 861 са ранени.

Около 2 млн. души са избягали в прилежащи страни, заяви Агенцията на Организация на обединените нации за бежанците.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР