Президентът на Украйна пристигна на посещение във Великобритания. На летището

...
Президентът на Украйна пристигна на посещение във Великобритания. На летището
Коментари Харесай

Зеленски пристигна в Лондон, за да поиска още оръжия срещу Русия

Президентът на Украйна дойде на посещаване във Англия. На летището той бе посрещнат от премиера Риши Сунак, с който се прегърнаха и поздравиха топло.

В деня на визитата му Англия разгласи, че неотложно ще усили военните си доставки за Украйна, с цел да ѝ помогне да отблъсне засилващата се съветска атака и даде обещание, че ще образова украински водачи, предадоха Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

В английската столица той ще се срещне с премиера Риши Сунак и с крал Чарлз III, а също така ще направи послание към Народното събрание.

Утре той ще посети и Брюксел, където Европейски Съюз ще има среща на върха. Лондон е първата спирка от второто му пътешестване зад граница, откогато Русия стартира настъплението си в Украйна на 24 февруари. През декември украинският държавен глава посети Вашингтон.

" Обединеното кралство бе една от първите страни, които се притекоха на помощ на Украйна. Аз съм в Лондон, с цел да благодаря персонално на английския народ за поддръжката и на премиера Риши Сунак за водачеството ", написа Зеленски в " Телеграм " под своя фотография от летището в компанията на Сунак.

Англия, която образова украински военнослужещи, съобщи, че ще приготви и украински водачи за ръководство на " усъвършенствани изтребители, отговарящи на натовските стандарти в бъдеще ". Лондон разясни, че това е " част от дълготрайна инвестиция в украинската войска ".

Тази дефиниция наподобява подсказва, че Англия към момента не е трансформирала решението си към този момент да не дава изтребители на Киев, разяснява Ройтерс.

Миналата седмица министърът на защитата Бен Уолъс сподели, че образованието на един украински водач за ръководство на английски изтребител би лишило не по-малко от 35 месеца.

Сунак през днешния ден съобщи, че визитата на Зеленски е удостоверение за " куража и решителността " на Украйна, както и за " неразрушимото другарство " сред двете страни.

Очаква английският министър председател да заяви на Зеленски, че Лондон ще форсира оръжейните си доставки за Украйна.

През последните шест месеца Англия образова 10 000 украински военнослужещи и тази година ще приготви още 20 000, сочи информация на английското държавно управление.

Миналата седмица на острова дойдоха украинци, които да бъдат готови за работа с танковете " Чалънджър 2 ".

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР