Президентът на Украйна Петро Порошенко днес подписа указ за въвеждане

...
Президентът на Украйна Петро Порошенко днес подписа указ за въвеждане
Коментари Харесай

​Президентът Порошенко подписа указ за въвеждане на военно положение в Украйна

Президентът на Украйна Петро Порошенко през днешния ден подписа декрет за въвеждане на военно състояние за период от 60 дни, до 25 януари 2019 година, се споделя в известие на уеб страницата на президента, съобщи Ройтерс.

 © Българска телеграфна агенция
За да влезе в действие, указът би трябвало да бъде утвърден от Народното събрание. Решението на Порошенко беше взето ден откакто Русия стреля по три украински военни кораба и ги задържа, предизвиквайки остра ескалация на напрежението сред двете страни.Очаква се през днешния ден до края на деня Народното събрание в Киев да разиска президентския декрет.

По решение на Съвета за национална сигурност и защита на Украйна на генералния щаб на украинската войска се разпорежда да провежда противовъздушна защита " за отбрана на значими държавни обекти " от удари по въздух, както и да се плануват ограничения за частична готовност ".
 НАТО с изключителна среща на ниво посланици поради напрежението Русия-Украйна НАТО с изключителна среща на ниво посланици поради напрежението Русия-Украйна
НАТО ще организира през днешния ден изключителна среща на посланическо ниво поради рецесията, зародила сред военни кораби на Русия и Украйна в Керченския пролив. Т...

" Службите за сигурност на Украйна би трябвало да одобряват незабавни ограничения за усилване на контраразузнавателната активност, антитерористичния и контрадиверсионния режим, осведомителната сигурност ", се споделя в текста, представен от ТАСС.

На граничните войски се разпорежда усилване на защитата на държавната граница с Русия по административната граница с Крим. Документът влиза в действие в деня на подписването му.
 Въоръжените сили на Украйна са в цялостна бойна подготвеност Въоръжените сили на Украйна са в цялостна бойна подготвеност
Въоръжените сили на Украйна са приведени в цялостна бойна подготвеност по решение на началника на генералния щаб, заяви министерството на защитата.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР