Президентът на Украйна П. Порошенко заяви по време на изказване

...
Президентът на Украйна П. Порошенко заяви по време на изказване
Коментари Харесай

Порошенко нарече действията на Русия в Сирия крачка към трета световна война

Президентът на Украйна П. Порошенко съобщи по време на изявление в Киевския университет, че интервенцията на Русия против Ислямска страна в Сирия е стъпка към началото на трета международна война, оповестява РИА Новости. „ Трябва да си даваме сметка какво значи за всеки от нас експанзията на Русия във въпреки всичко отдалечената Сирия, и до каква степен тези стъпки, безусловно безотговорни, биха ни доближили към трета международна война”, сподели Порошенко.

Припомняме, че на 25 септември украинският водач изрази недоволството си от дейностите на Москва в Сирия, като упрекна съветските ръководители, че целят дестабилизация на ситуацията в целия свят и уточни Русия за виновна за нарастване на притока на бежанци от Сирия в Европа.

Руската въздушна интервенция против ИД стартира на 30 септември. Въздушните удари нанасят 50 самолета и вертолета, в това число и Су-24М, Су-25 и Су-34.

Въоръжените сили на Русия работят по предписание на пезидента на Русия Владимир Путин, който получил публична молба за военна помощ от Сирия.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР