Президентът на УЕФА Александър Чеферин заяви, че Финансовият феърплей не

...
Президентът на УЕФА Александър Чеферин заяви, че Финансовият феърплей не
Коментари Харесай

Президентът на УЕФА призна, че Финансовият феърплей не работи

Президентът на УЕФА Александър Чеферин съобщи, че Финансовият феърплей не е задоволителен, с цел да обезпечи баланс в европейския футбол. " Ако харчиш прекомерно доста, би трябвало да даваш нещо на останалите ", е мнението му.

След финала в Шампионската лига сред и Чеферин призна, че УЕФА зависи от огромните вложения от богати фондове, свързани с най-богатите клубове.

" Тъй като разпределяме съвсем 90 % от всички пари към националните асоциации и клубове, бихме се радвали на по-големи доходи, тъй като оказва помощ за развиването на футбола. Трябва да знаете, че без парите на УЕФА близо 50 от 55-те национални асоциации ще банкрутират ", разяснява шефът на европейската футболна централа.

" Така че за нас е доста значимо да разрешаваме да се вършат вложения, само че в границите на разпоредбите. Финансовият феърплей към този момент не е задоволителен. Трябва да създадем нещо в тази тенденция ", добави Чеферин, като изясни, че е подготвен да разисква нова система за клубовете, които харчат най-вече.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР