Президентът на УЕФА Александър Чеферин за пореден път коментира сложната

...
Президентът на УЕФА Александър Чеферин за пореден път коментира сложната
Коментари Харесай

Президентът на УЕФА: Серия А ще се доиграе, няма да оставим Ливърпул без титла

Президентът на УЕФА Александър Чеферин за следващ път разяснява комплицираната обстановка, в която е подложен футболният свят поради пандемията от ковид. Словенецът е безапелационен, че ще бъде направено всичко допустимо сезонът в Серия " А " да се доиграе, без значение от тежката обстановка в страната сега.

" Серия " А " ще се доиграе. Оптимист съм и вярвям в това, макар че сега не мога да подсигурявам нищо. Всичко ще зависи от обстановката в обособените страни. Мога да ви подсигурявам, че няма да застрашим живота на хората и ще се вслушаме в рекомендациите на управляващите, с цел да намерим най-хубавото решение за всяка обособена лига, незабавно откакто получим зелена светлина ", съобщи Чеферин пред " Ekipa ".
 Чеферин: Не може администрацията на ФИФА да взема решение кой какъв брой пари ще получи
Той разяснява и обстановката в Премиър лийг на Англия, където се появиха клюки, че сезонът също може да не се доиграе и да няма първенец, макар че Ливъпрул има преднина от 25 точки пред втория в класирането.

" Не виждам по какъв начин ще оставим Ливъпрул без купа. Ако сезонът се възобнови, те съвсем несъмнено ще завоюват трофея. Ако въпреки всичко сезонът не се доиграе, ще посъветваме обособените лиги да дефинират за първенец лидерът в класирането. Относто Шампионската лига, упованията ни са шампионатът да се доиграе в този формат, в който стартира преди изключителното състояние ", добави босът.

Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР