Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган отново изостри тона срещу

...
Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган отново изостри тона срещу
Коментари Харесай

Ердоган се закани жестоко! Не е за вярване каква заплаха отправи

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган още веднъж изостри тона против поддръжниците на „ Работническата партия на Кюрдистан " (ПКК), предупреждавайки ги, че ще „ свършат в пъкъла ", и обещавайки, че военните на Анкара ще продължат интервенциите против тях в Сирия и Ирак, написа вестник Hurriyet, представен от Булнюз. „ Ще продължим битката си в границите на тактиката, която сме определили. Благодарим на всяка партия, която ни поддържа в тази битка.

На тези, които приказват като ръководители на терористични организации, споделяме - ще свършите в пъкъла ", съобщи Ердоган в границите на протест на ръководещата „ Партия на справедливостта и развиването " в югоизточната провинция Сиирт. Ердоган направи мненията единствено ден, откакто упрекна Франция, че подстрекава „ терористите ", като ги „ посреща " в Елисейския замък в Париж, освен това на фона на митинга от страна на Анкара, съдружник на Франция в НАТО, за поддръжката, която тя показва към Сирийските демократични сили (СДС). На 30 март френският президент Еманюел Макрон се срещна със сирийска делегация, включваща представители на „ Народни отряди за защита " (YPG) и „ Партията на демократическия съюз " (PYD), давайки им гаранции за поддръжката на Париж за стабилизиране на Северна Сирия от активността на „ Ислямска страна " в района.

Според Анкара YPG е директно обвързвана с ПКК и заради тази причина на 20 март тази година започва интервенция „ Маслинова клонка " в региона на сирийския град Африн. Според ръководещите в Анкара обещанието на Макрон е „ поддръжка за тероризма " и може да трансформира Франция в „ цел на Турция ". „ Франция, подбуждате тероризма. Подкрепяте го, като го посрещате в Елисейския замък. Няма да можете да обясните това. Няма да можете да се освободите от това терористично задължение...

Докато Западът подхранва тези терористи, той ще потъва ", съобщи по-рано Ердоган. В неделя тонът на турския президент още веднъж се изостри. „ Ние водим невиждана битка против тероризма. Те (французите - бел.р.) стоят против нас с гласа и настояванията на терористични организации, макар че те би трябвало да ни поддържат ", безапелационен бе Ердоган. „ Когато става въпрос за техните ползи, те не се въздържат от маршируване с терористични организации. Дори терористи в Елисейския замък. След това се пробват да ми дават препоръки.

Пазете си ги за себе си. Ако сте срещу терористичните организации, тогава би трябвало да стоите до нас. Ако не го извършите, би трябвало да знаете, че всички тези терористични организации ще ви основат главоболие ", добави Ердоган. Той даде обещание, че Турция ще продължи интервенциите си в Сирия и Ирак против силите на ПКК, като добави, че до този миг в границите на интервенция „ Маслинова клонка " военните на Анкара са „ обезвредили " 4017 „ терористи ". „ Какво ви казахме? Няма значение къде ще избягате [ПКК], ние ще бъдем там ", закани се турският президент. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР