Президентът на Турция Реджеп Таийп Ердоган заяви в събота, че

...
Президентът на Турция Реджеп Таийп Ердоган заяви в събота, че
Коментари Харесай

Ердоган: Осъзнават ли САЩ последствията от действията си в Сирия?

Президентът на Турция Реджеп Таийп Ердоган съобщи в събота, че Анкара има цялостното право да предотвратява закани за националната сигурност на страната, предава турската Anadolu agency. Държавният глава назова „ изцяло естествени “ дейностите на Турция в Сирия.

„ Какво се получава: Турция, която има 911 км граница със Сирия, би трябвало да седи със скръстени ръце и да пренебрегва заканите идващи от сирийска територия, а в това време други страни, намиращи се на 12 хиляди километра от Сирия, имат правото да се месят в обстановката в тази страна? “ - възмути се турският президент, наблягайки, че „ няма нищо по-естествено от дейностите на Анкара по южните граници на страната “, предава " Фокус ".

Освен това Ердоган осъди политиката на Съединени американски щати в Сирия. „ Под предлога за битка с „ Ислямска страна “, те поддържат политически терористите от Партията на „ Деморкатическия съюз “ (PYD), доставят ги с оръжия и пари. Когата стана известна сделката сред тези две терористични организации в Ракка, Съединени американски щати признаха, че стотици терористи от “Ислямска страна “ са напуснали региона със знанието на Вашингтон. Това е позорно самопризнание, което не прилича на съдружник на Турция. Анкара е прелестно осведомена за действителностите в района.

Въпросът е различен: Осъзнават ли Съединени американски щати следствията от своята политика? “ – съобщи Ердоган. Президентът даде обещание, че Турция освен ще приключи интервенцията в Идлиб, само че и ще освободи от терористите регионите на Африн и Манбидж. „ Турция ще нанесе удари по източниците на опасност за националната сигурност и прилежащ Ирак, в това число региона на Кандил “, акцентира Ердоган.

Турският водач подсети, че в интервала на оптимално повишаване на опасността от сирийска територия, НАТО е изтеглила ракетно-зенитните си системи от Турция и е дала да се разбере, че при положение на офанзива против турската територия няма да окаже поддръжка на Анкара.

„ Когато Турция стартира договарянията за покупката на съветските комплекси С-400, за укрепването на Противовъздушна отбрана, редица водещи страни от НАТО започнаха да подлагат на критика Анкара “, добави Ердоган, сочейки, че това удостоверява съществуването на вътрешни проблеми в НАТО. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР