Президентът на Турция Реджеп Таип Ердоган лично е посетил легендарния

...
Президентът на Турция Реджеп Таип Ердоган лично е посетил легендарния
Коментари Харесай

Ердоган лично при Наим в болницата заради проблемите на легендата

Президентът на Турция Реджеп Таип Ердоган персонално е посетил именития щангист Наим Сюлейманоглу в клиниката „ Мемориал “ в Истанбул. Вчера двамата са разговаряли на четири очи.

След това, Ердоган е провел диалог и с медицинския екип, който се грижи за най-великия щангист за всички времена и го приготвя за чернодробна трансплантация. Очаква се интервенцията да бъде осъществена всеки миг.

По разпореждане на президента на Турция в " Мемориал " е образуван екип от най-големите експерти в региона на трансплантирането на органи в цялата страна. До момента в болничното заведение са се явили над 200 доброволци, които са изявили подготвеност да станат донори. След направени обстойни проучвания, единствено 7-8 души са се оказали подобаващи, а от тях лекарите са избрали 3-4, които са съвместими с Наим. Между тях е и брат му Мухарем.

„ Много хора откликнаха на нашия апел в сложен миг. Благодаря им за саможертвата. Показаха, че доста обичат брат ми. 3-4 от доброволците са съвместими. Докторите вършат нужното. Надяваме се скоро да намерим нужния черен дроб и да спасим брат ми. Президентът на Турция също сподели поддръжката си към Наим. Двамата се видяха и поговориха. След това президентът приказва и с лекарите. Показа огромна угриженост, както постоянно. Г-н Ердоган постоянно е бил деликатен и уважителен към брат ми “, описа Мухарем Сюлейманоглу.

Както е известно, диагнозата на Наим Сюлейманоглу е цироза. Черният му дроб не действа. Преди пет дни той бе признат по неотложност в сериозно положение и подложен в медикаментозна кома. След това именитият щангист беше изваден от нея.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР