Президентът на Турция Реджеп Ердоган заяви, че стотици хиляди сгради

...
Президентът на Турция Реджеп Ердоган заяви, че стотици хиляди сгради
Коментари Харесай

Ердоган заяви, че стотици хиляди сгради в Южна Турция са необитаеми

Президентът на Турция Реджеп Ердоган съобщи, че стотици хиляди здания в Южна Турция са станали необитаеми и даде обещание управляващите да подхващат стъпки за възобновяване на разрушените градове в границите на седмици, съобщи Българска телеграфна агенция.

„ Ние планираме да изградим още веднъж стотици хиляди здания. Ще предприемем съответни стъпки в границите на няколко седмици ", уточни турският президент при посещаване в регион, потърпевш от трусовете.

Той заяви също, че жертвите на земетресенията в Турция са нарастнали до 21 043 души.

Ердоган съобщи, че държавното управление ще предприеме ограничения против лицата, които са забъркани в мародерство и други закононарушения в окръзите, наранени от разрушителните трусове от началото на седмицата в Южна Турция.

" Ние обявихме изключително състояние ", подсети Ердоган и добави, че това значи, че " занапред нататък хората, които вземат участие в мародерства и отвличания, би трябвало да знаят, че ръцете на страната ще стигнат ".

Въпросът със сигурността в региона, обиден от земетресенията, попадна във фокуса на внимание, откакто австрийската войска приключи краткотрайно избавителните интервенции заради " нарастнали усложнения в областта на сигурността ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР