Президентът на Световната федерация по футбол (ФИФА) Джани Инфантино получи

...
Президентът на Световната федерация по футбол (ФИФА) Джани Инфантино получи
Коментари Харесай

Шефът на ФИФА получи нова солидна подкрепа преди изборите

Президентът на Световната федерация по футбол (ФИФА) Джани Инфантино получи следващата поддръжка в акцията си да бъде избран отново на поста на конгреса на централата следващата година. Футболната конфедерация на АСЕАН - сплотяваща страните от Югоизточна Азия, разгласи по какъв начин всичките й членове очевидно са изразили поддръжката си за Инфантино. Регионалната група включва 12 страни, включително Австралия, Тайланд, Индонезия, Виетнам. Общо 211 страни ще избират президент на ФИФА по време на избирателен конгрес на 5-и юни в Париж следващата година.

За момента наподобява, че Инфантино има цялостната поддръжка от всеки един континент или районна федерация отвън Европа. И наподобява любимец за момента, най-малко до 5-и февруари, когато изтича крайният период за внасяне на кандидатурите, е безспорен и единствен кандидат.

" Just to have a slogan is not enough "

Gianni Infantino says FIFA is taking racism " very very seriously " pic.twitter.com/NzE0SHA2NX
— Goal (@goal) December 15, 2018
Ако бъде определен, Инфантино ще получи своя първи цялостен мандат, откакто пое ръководството на футбола през 2016-а година, с цел да приключи мандата на Сеп Блатер. 83-годишният швейцарец беше заставен да подаде оставка, откакто прокуратурата на Съединени американски щати започва следствие по поредност от разкрития за корупция на най-високо равнище в международния футбол.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР