Президентът на Славия Венцеслав Стефанов говори по различни актуални теми

...
Президентът на Славия Венцеслав Стефанов говори по различни актуални теми
Коментари Харесай

Венци Стефанов: Левски дължи милиони!

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов приказва по разнообразни настоящи тематики от българския футбол, като съобщи, че съгласно него Лудогорец още веднъж ще стане първенец. Той описа и за своя персонална среща с претендента за президентския пост на БФС Димитър Бербатов.

" Бяха ни откраднати шест точки до момента - срещу ЦСКА и Арда (Кърджали). Ще е добре някои от младите футболисти да се наложат в първия състав, да забележим младата славистка кръв в първия тим.

Единственият метод да се развива българския футбол е да се дава късмет на родните футболисти. Чест прави на Младен Кръстаич, че наложи млади футболисти в националния тим, очевидно има здрави панталони. Виждате, че шестима наши юноши сега са с първия тим на Славия. Може да чакаме нов трансфер на млад футболист от Славия в клуб от Западна Европа, само че да не слагаме тигана преди да хванем рибата. Само съдиите-шматки се оправдават със системата VAR. 

ЦСКА е ЦСКА. Аз знам ЦДНА, ЦСКА Септемврийско знаме, Средец, ЦСКА - това е една марка. Но съм уверен, че Лудогорец ще стане първенец. Ако не ги препънем ние. Ако слушаш Наско Сираков в Левски всичко е без спънки. Ако гледаш действителната реалност, виждаш, че нещата не са по този начин. Един път Славия закъсня с три дни с една вноска към Национална агенция за приходите и незабавно получихме предупредително писмо. А Левски дължи милиони!

Тези милиони са от вас, от мен, от него и от всички българи. Понеже е за Левски си затваряме очите. Ако имаше вярно присъждане, Левски трябваше от дълго време да мине през чистилището, както минаха Локомотив и други тимове. Може би това беше вярното решение, тъй като те в този момент щяха да са още веднъж в " А " група и да се борят за купата. 

Виждах се с Бербатов, разговаряхме, споделих му в очите, че го почитам като футболист, само че като началник не мога да кажа една добра дума, тъй като той в никакъв случай не е посочил с нещо, че може да управлява. Той сподели, че има престиж, че може да подобрят доста неща, изслушах го доста деликатно.

Казах му: " Митко, в случай че се беше кандидатирал Стилиян, може би щеше да има късмет ". Защо върша това разграничаване ли? Правя го, тъй като Митко няма аура. Имаш едно име, само че хората би трябвало да ти повярват. Чувал съм, че Боби за идващ мандат няма да се кандидатира. Но нищо не се знае.

Само с обещания не става, това Слънце грее, само че не топли. 32 години слушаме обещания. Да, преди този момент беше друго време, решенията се взимаха от Централен комитет, само че решаваха по този начин, че сътвориха футболистите, които през 1994 година накараха Господ да повярва. 

Аз съм срещу хазарта, само че лицензираните бетинг компании заплащат налози - приказваме за към 300 милиона, ревизирах. И дават 50-100 милиона за поддържането на всеобщия спорт, никой няма право да отнеме такова нещо поради избран политически пиар. Дали да спасим 83-ма хазартно подвластни, или да унищожаваме футбола. А тези компании дават пари и на баскетбола, волейбола, гимнастиката и други спортове, дано гледаме действително на тези неща. Това не може да бъде политика, а е характерен рекет. 

Бих бил безпределно благополучен да тържествувам още веднъж през май месец на стадион " Васил Левски ". И несъмнено, в случай че е отново на 9 май, отново ще бъда със същия екип. Нека славистите поддържат тима си - белият тим е знак на непорочност и откровеност, в никакъв случай не сме злоупотребявали и не сме подвеждали последователите ", съобщи Венцеслав Стефанов.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР