Президентът на Славия Венцеслав Стефанов даде пресконференция преди подновяването на

...
Президентът на Славия Венцеслав Стефанов даде пресконференция преди подновяването на
Коментари Харесай

Венци Стефанов за Левски: Не бих отишъл в Дубай, ако съм на изкуствено дишане

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов даде конференция преди подновяването на футболния сезон у нас. Бизнесменът приказва по настоящи въпроси, като засегна голям брой тематики.

„ Обадиха се от Рига за Кемело Нгуена, изискванията бяха доста положителни за момчето, положителни и за Славия. Днес лети, всичко е контрактувано. Той е добър футболист и ще се изяви. Това дава опция на старши треньора и управлението да дадат късмет на младите момчета, които бяха на подготовка, да получат място в първия тим. В България се раждат надарени деца, на които би трябвало да бъде даден късмет. Ръководството на Славия постоянно е подкрепяло това. Така Славия ще върви нагоре, а и ще има фрагменти за националния тим. Всичко друго е търчи-лъжи, както викаше баба ми. Взимаш някого, идва, свършва му договорът, отпътува си, идва идващият чужденец и нищо не се получава. Бащата на Мартин Георгиев е извънредно културен и ерудиран човек, по моя информация Мартин работи добре в Барселона, управлението е предостатъчно от неговото показване “, стартира Стефанов.

„ Уважавам доста Станимир (Стоилов), единствено че в случай че Левски беше Лудогорец или клуб, който може да си разреши всичко това нещо, окей. Когато си на изкуствено дишане и в случай че не са почитателите, не можеш да продължиш, и дължиш десетки милиони на страната, аз персонално нито бих отишъл в Дубай на подготовка, нито бих задържал еди-кой си. Доколкото знам те продадоха най-хубавия си футболист, за кои други приказват, нямам визия. Аз си припомням Левски на Гунди, Сашо Костов, Соколето, помня и Левски на Наско, Боби, Гибона. Помня този Левски и смъквам шапка на този Левски. Това, което виждам в този момент, не е нито Левски, нито ЦСКА. Това е едно сходство на Лудогорец, които събират футболисти от прът и въже. И ги вършим национални герои, надали не. Дано българите се отърсим от тази чуждопоклонническа болест, би трябвало да гледаме в нашето стадо “, продължи той.

„ Имаме безпределно надарени деца, на които не се дава късмет, а се пробутват някакви чужденци поради мениджърски или треньорски ползи. Това е мое мнение, за 28 години съм минал по същия път. Страшно доста гении сме пропилели, моля към моите сътрудници да ограничим до най-малко това нещо. Мартин Георгиев на мача Славия – Лудогорец направи Текпетей самичък да си приказва. Накрая оня го удари и вместо да го изгонят, изгониха нашия. Спомняте ли си? А, отлично. Едно време се играеше и на сгурията, идваха ожулени, свършва мачът, три кебапчета и айде. Сега желаеме отопление на стадионите, хубаво е това нещо. Прав е Мъри, по-добре да се играе на подобен терен, но като няма риба и ракът е риба. Как толкоз години сме играли, не сме Дубай, не сме и Англия. Нека се простираме колкото ни е чергата, в Славия по този начин вършим. Щастливи сме, че младите момчета в Славия дават всичко от себе си за клуба. Гордея се с всички деца. Възпитани, умни деца, няма татуировки, в Славия се възпитава едно положително потомство. Направих си една добра реклама, нали? Добре. “, добави президентът на Славия.

„ Ако един треньор няма упоритости, защо е треньор? Прав е Станислав Генчев да желае купата, всеки има упоритости. Да, това е най-прекият път към Европа, дано всичко се реши на терена. Никога няма да кажа, че желая Славия да загуби. Баща ми ще се обърне в гроба, в случай че кажа такова нещо. Ще забележим, каквото сабя покаже. Темата за стадионите е една болна тематика. Стадион, същински, на който да отидем, тук съм идвал да виждам България – Бразилия при започване на 60-те години, това беше реликва. Трябва да се направи подобен стадион. Това, което се случва в Пловдив, това, което вероятно може да се случи на „ Армията “, е замазване на очите. Държавата би трябвало да построи Национален стадион. Много милиони са отишли в канала за Сульо и Пульо, къде са тия пари, не знам “, продължи Венци Стефанов.

„ Срам ме е, че една провинция на България – Македония, има стадион за знамение и приказ, а ние българите тук се чудим какъв предлог да измислим, че го няма този стадион. Трябва един човек с панталони да застане и да каже, че стартира да се строи, стига документите да са изрядни. Цялата спортна общност ще го боготвори. Преди да дойдат на власт всичко дават обещание, като дойдат – не помнят. На България би трябвало управленец като Орбан. Знаете ли какъв брой спортни оборудване е построил той в Унгария. Те дори нямат море. Откъде Унгария повече пари от България? Някой да ми изясни. Нефт ли имат, злато ли имат? Нищо нямат, и море нямат. Трябва да потърсим сметка за какво го няма това нещо – един стадион, едно отопление на стадионите, в учебните заведения да има повече време спорт. На „ Славия “ направихме ремонт на залите за баскетбол и волейбол, другояче нямаше къде да отидат да упражняват децата. Срам е, че страната нехае по тези въпроси “, сподели още той.

„ Пловдив ли? Малко ме интересува Пловдив! Там кацнаха на гребаната на вълната, хванаха Борисов, даде им някакви пари. Ако на Славия дадат 37 милиона лв., подписвам се пред всички, че за една година ще направя гиздав стадион и ще пеем. Всичко е до ръководството на средствата. 37 милиона лева… Ееееее…. Ботев Пловдив и Локомотив Пловдив добре, а ние другите не сме ли хора – Пирин Благоевград, Славия, Локомотив София, Спартак Варна, Черно море, Ботев Враца, Етър, Берое… Айде Берое бяха на социалистическо угояване. Длъжен съм да кажа това, което мисля. Ако не съм прав, дано някой ме обори “, добави босът на Славия.

„ Националният стадион би трябвало да бъде в София. Може да е в покрайнините на София, само че в София. Как може Националният стадион да е в Хасково или Чешнегирово. Като идват националните тимове, кацат в София, няма да кацнат в Разград. Националното радио къде е? Национален стадион в Пловдив или Пазарджик… Ако търсим центъра на страната, да кажем Търново, само че не става “, съобщи той.

„ Ще е мъчно в шампионата на Спартак Варна, Пирин, Ботев Враца, а Хебър Пазарджик мисля, че ще се измъкне. Спартак е в много тежко състояние, Херо нека пък е вълшебник. Финансите, базата, футболистите са на страната на Лудогорец. Само те сами могат да се „ самоубият “ и да не станат първенци. ЦСКА е ЦСКА, марка, моите почетения, само че има разлика в класите. Не съм сложил цел на Славия, само че играчите доста добре знаят. Искам да играят футбол, да дават всичко от себе си, да играят за победа – без значение дали е против Лудогорец, или е против Спартак Варна. Искам борба. Където се класираме, там. Срещу ЦСКА и Арда Кърджали бяхме ограбени, в този момент трябваше да сме с шест точки от горната страна. Искам, който завоюва купата, до го направи справедливо, а не както споделяше Христосков едно време с чики-рики “, приключи Венцеслав Стефанов.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР