Президентът на Славия Венцеслав Стефанов даде интервю за Sportal.bg. В

...
Президентът на Славия Венцеслав Стефанов даде интервю за Sportal.bg. В
Коментари Харесай

Стефанов: ЦСКА няма шанс за титлата, българи ще играят в топ отбори на Европа, Десподов можеше да струва 20 млн.

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов даде изявление за Sportal.bg . В него босът на белите направи забавна прогноза, че до две, три или четири години ще има български футболисти в топ тимовете на Европа. Стефанов разкри, че е посъветвал Божинов да послуша сърцето си и да отиде в Левски, а също по този начин разгласи, че ЦСКА-София няма късмет за купата, защото отстъпва по доста индикатори на Лудогорец.

“Шести или седми - това са две от нещата, които Славия ще гони. Като седми имаш късмет да играеш с третия или четвъртия в мач за евротурнирите. Виждате какъв брой изравнени са силите в българския футбол. Всеки може да бие всеки.  Славия - ЦСКА-София @@@

Майсторството във футбола е преди всичко, само че и шансът е значим. И на “Титаник” е имало умни и интелигентни хора, само че са нямали шанс. Ще се постараем да стигнем до евротурнирите”, сподели Стефанов, който разяснява и възможен трансфер на бялата звезда Галин Иванов в Левски.  Венцеслав Стефанов в първото издание на @@@

“Галин Иванов беше водач. Човек, който с играта си даде доста на тима. Спечелихме доста борби. Превърна се в сериозен водач и фактор в българскито състезание. Гласуваха му доверие в националния тим и той го оправда. Дойде при нас по лично предпочитание, без финансови тежести, и аз му дадох обещание, че ще го пусна в различен тим без да му вършим пречки. Мисля, че Левски няма късмет за Галин. Ако Галин е интелигентен, а съм сигурен, че е подобен, възможностите му за Левски би трябвало да бъдат минимални. Той се опари. А нали знаете, че когато се опариш от прясното мляко, започваш да духаш и киселото”, сподели босът на белите, който разгласи, че е удовлетворен от наклонността българските клубове да залагат на повече родни футболисти.

“Не съм модернист. Обикновен българин съм. Нашите момчета не са по-лоши от тези на Балканите - сърби, гърци, румънци.

Колкото повече български футболисти играят в шампионата, толкоз по-добре за националния тим. Сигуен съм, че хората желаят да гледат българи в тимовете си, а не бежанци, които идват и вземат една камара пари.

Да, дано има чужденци - и млади, и опитни. Но Обертан пристигна тук, подкара го лека-полека, а си взимаше парите.  Венцеслав Стефанов в първото издание на @@@

След две, три или четири години съм сигурен, уверен съм, че български футболисти ще играят в топ тимовете на Европа. Ако Десподов беше футболист от Хърватия, цената му щеше да е най-малко 20 милиона. Но те си държат на техните футболисти. Колко чужденци са продали сърбите и хърватите? А какъв брой локални футболисти?! Стотици”, добави президентът на Славия, след което прикани страната да оказва помощ на всички, а освен на избрани български клубове.

“Има голям напън някой да избавя Левски, някой да избавя ЦСКА, а клуб като Локомотив го оставиха в миманса. Сега Иван Василев се пробва да направи нещо.

Необходима е помощ от страната, само че тя да бъде разпределена оптимално заслужено сред всички клубове”, добави Стефанов, който предвижда, че Лудогорец сигурно ще завоюва купата.

“Няма късмет някой да измести Лудогорец от първото място. Собственикът на Лудогорец твърдо е решил да взе участие в групите на ШЛ. Вероятно ще се укрепи за лятото, а той има тази опция. Не е като другите - имаме предпочитание, само че нямаме опция. Друг е въпросът с кого ще тръгне за тази борба. За ШЛ се потегля с печени треньори - знаещи, можещи. Нямам нищо срещу Сухия, само че тук става въпрос за съществени мачове.

Разберете, ЦСКА няма късмет. Аз съм “за” някой да детронира Лудогорец, с цел да бъде забавно българското състезание. Хората от Левски и ЦСКА иска ми се разсърдят, само че нямат тази мощ. Ако Мауридес отиде някъде и без Десподов, нападателната им мощност съществено ще отслабне, само че от време на време се случват и чудеса”, обясни Стефанов.

“Левски го виждам сред трето и четвърто място. За идващия сезон не знам по какъв начин ще наподобяват, само че отново ще се борят за тройката, при всички случаи.  Славия - ЦСКА-София @@@

Нека този, който работи в Левски, да работи оптимално за футбола. Ако е Васил Божков, съм сигурен, че няма да е куче влачи автобус, както до момента. Няма да дава да се пилеят средствата”, добави босът на белите, който разкри, че е приказвал с Божинов за прехвърлянето му в Левски.

“Казах на Валери: “Ти си левскар. Отиди там, където те кара сърцето. Тепърва да чакаш огромен трансфер?! Ако нещо се случи за Китай, отиди след това. Тук играй за кеф - за себе си, за Левски, за публиката.”

Относно съперниците на Славия в борбата за Европа в лицето най-много на Берое и Ботев Пд, Стефанов сподели: “Берое и Ботев са финансово добре подплатени. Берое е държавен тим. Държавата да ти дава 5-6 милиона, единствено играй и си щракай с пръсти. Чувам, че и Бербатов щял да се върне да играе”, сподели Стефанов, който приключи с отговор на въпрос за Георги Петков.

“Гошо Петков сподели, че с тези футболисти може да играе и до 50. Все още няма футболист от българското състезание, който да го бие на джитбол. Някой в случай че желае, аз залагам за Гошо Петков. Когато Гошо е на вратата, тимът играе по един метод. Когато не е на вратата, играе по различен метод.” Снимки: Иван Йочев, Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР