Президентът на Славия и член на изпълнителния комитет на Българския

...
Президентът на Славия и член на изпълнителния комитет на Българския
Коментари Харесай

Венцеслав Стефанов: Има млади, на които може да се разчита в националния отбор

Президентът на Славия и член на изпълнителния комитет на Българския футболен съюз Венцеслав Стефанов приказва за мачовете на българския народен тим от международните квалификации. Стефанов насочи рецензии към Пламен Илиев, Сисиньо, Момчил Цветанов и един от централните бранители в отбора.

" Очаквах, че Ясен (Петров) ще пристъпи по-смело. Има 3-4 футболисти, не знам за какво разчита навръх тях. Един от централните бранители се обръща по-бавно от тролей номер 3 . Вратарят, Сисиньо и Шивача не знам какво вършат в националния тим. Има млади, на които може да се разчита. Защо би трябвало да разчитаме на Сисиньо? За младите футболисти решението го взехме с Емил Костадинов, поддържа ни и Наско Сираков. Това стана по времето на Боби Михайлов. Трябваше от идната година младите футболисти в съставите да станат по двама. Боби промени това под нечий напън. Радетел съм да има повече български футболисти на терена ", съобщи Стефанов на конференция.

Той изрази очаквания преди дуела със Северна Ирландия в сряда: " Ако се създадат някои промени, може да вземем и трите точки. Ирландците са рискови. "

Стефанов разяснява и идните избори за президент на БФС.

" От препоръчаните досега претенденти, не поддържам нито един. Не са почтени за този пост. Бъдещият президент би трябвало да има съществени знания по тематиката футбол. Основната му задача ще бъде работата с националните тимове, както и контактите му с европейската централа, лобирането и основаването на подобаваща атмосфера за развиване на националните тимове. Първенството би трябвало последователно да премине под егидата на Професионалната лига. В момента е като орел, рак и щука. Трябват можещи и знаещи хора, да се грижат за ситуацията по стадионите, за тимовете и да изискват от хората по места прецизно осъществяване на дадените заповеди. Ако бъде конгрес, да бъде за цялостен мандат. Харченето за някои, които не дават лични пари, е елементарно. Трябва строга финансова дисциплинираност. Искам влизащите във футбола пари да бъдат строго регламентирани. Да се знае къде отива всеки един лев. Никой няма интерес сега да се организира конгрес. Ако се организира, би трябвало да бъде постоянен. Без значение кой ще бъде президент. Всичко друго е заблуда, фантазия и доказване на егото ", сподели още Венцеслав Стефанов.

Президентът на Славия дефинира всички мачове на " белите " до края на сезона за извънредно значими. Столичани доближиха до полуфиналите в шампионата за Купата на България, където през април ще се изправят против Арда (Кърджали).

" Всички мачове до края на сезона са полуфинали. Ще се възстановят тези, които сега са контузени. Арда и Славия играят прелестен футбол, ще бъде борба. Не имам вяра да има заигравка със съдиите и от двете страни ", добави Стефанов.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР