Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че очаква официално да

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че очаква официално да
Коментари Харесай

Тръмп е на път да обяви победа над „Ислямска държава“

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи, че чака публично да разгласи идната седмица, че антиджихадистката коалиция е отвоювала цялата територия , следена преди от " Ислямска страна " в елементи от Сирия и Ирак, предадоха Ройтерс и Франс прес.

" Възможно е идната седмица публично да бъде оповестено, че сме си върнали 100 % от територията на халифата ", сподели Тръмп пред участниците в срещата на страните от интернационалната коалиция против ИД във Вашингтон.

" Не желая да го разгласявам прекомерно рано ", добави президентът, въпреки че се очакваше тази разгласа да съвпадне със срещата.

" Американските военни, нашите съдружни сътрудници и Сирийските демократични сили освободиха на практика цялата територия, държана преди от ИД в Сирия и Ирак ", съобщи Тръмп пред външните министри и други високопоставени представители на 74 страни и 5 интернационалните организации, участващи дружно със Съединени американски щати в битката против джихадистите.

Официални представители на Съединени американски щати споделят, че ИД е изгубила 99.5 % от територията си и управлява по-малко от 5 квадратни километра в Сирия, показва Асошиейтед прес.-->
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР