Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че нарежда на американските

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че нарежда на американските
Коментари Харесай

Тръмп нарежда на американските компании да напуснат Китай и да се върнат в САЩ

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи, че подрежда на американските компании да търсят способи да прекратят своите интервенции в Китай и вместо това да вършат повече от своите артикули в Съединени американски щати , риторична офанзива против Пекин с повишаване на комерсиалното напрежение, оповестява " Ройтерс ".

Тръмп не може юридически да принуди американските компании да изоставят Китай неотложно и не дава детайлности по какъв начин може да се продължи с сходна заповед, макар че сподели, че ще предложи отговор на митата за американските артикули , оповестени от Китай по-рано денем.

" Не ни би трябвало Китай и почтено казано ще сме по-добре без тях ", написа Тръмп в Туитър.

....better off without them. The vast amounts of money made and stolen by China from the United States, year after year, for decades, will and must STOP. Our great American companies are hereby ordered to immediately start looking for an alternative to China, including bringing..
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) August 23, 2019
" На нашите страхотни американски компании се подрежда неотложно да стартират да търсят опция на Китай , в това число да върнат фирмите у дома и да вършат продуктите си в Съединени американски щати ", добавя той.

За доста артикули, продавани в Съединените щати, има малко други възможности на китайското произвеждане и промяната на производството на съществени артикули, създадени там, може да отнеме години и да коства скъпо .
 Китай увеличи митата на американски артикули за 75 милиарда $
Китай увеличи митата на американски артикули за 75 милиарда $

Мита от 10% и 5% влизат в действие от 1 септември и 15 декември
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР