Президентът на САЩ Доналд Тръмп започна визитата си в Ирландия

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп започна визитата си в Ирландия
Коментари Харесай

Тръмп сравни границата на Ирландия със стената между САЩ и Мексико

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп стартира визитата си в Ирландия със сравняване на границата със Северна Ирландия след Брекзит с американско-мексиканската граница, по която той желае да построи стена, написа " Гардиън ".

Тръмп, който стоеше до очевидно чувстващия се неудобно министър председател Лео Варадкар, стартира да разяснява дебата за Брекзит минути след кацането си на летище " Шанън " в сряда следобяд.

" Мисля, че всичко ще проработи доста добре, и също за вас с вашата стена, на вашата граница ", сподели американският водач на конференция. " Имам поради, че ние в Съединени американски щати имаме обстановка на границата, и вие също имате тук. Но аз слушам, че тук ще проработи доста добре ", разясни той.

Варадкар обаче възкликна, че Ирландия желае да се избегне граница или стена със Северна Ирландия , което е основна политика на държавното управление в Дъблин.
 Тръмп поддържа Брекзит и изиска “феноменална” комерсиална договорка с Англия
Тръмп поддържа Брекзит и изиска “феноменална ” комерсиална договорка с Англия

Има капацитет за съглашение, което ще удвои и даже ще утрои търговията

Във вторник в Лондон Тръмп се срещна с най-големите поддръжници на Брекзит Найджъл Фараж, Иън Дънкън Смит и Оуен Патерсън, които омаловажиха концепцията, че границата сред Ирландия и Северна Ирландия ще е проблем след Брекзит.

Тръмп и ирландският министър председател също разискаха търговията, визите и налозите, плащани от американските корпорации в Ирландия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР