Президентът на САЩ Доналд Тръмп увери, че търговската война с

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп увери, че търговската война с
Коментари Харесай

Тръмп: Търговската война с Китай ще е доста кратка

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп увери, че комерсиалната война с Китай ще е "доста къса ", съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Ройтерс.

"Мисля, че имаме доста положителни диалози с Китай. Те доста желаят да реализират договорка ", сподели Тръмп пред публицисти в град Мористаун, щата Ню Джърси. Американският президент съобщи, че скоро беседва с китайския си сътрудник Си Цзинпин, само че не посочи по кое време. Предвиденият за другия месец идващ кръг от договарянията сред Съединени американски щати и Китай, ще се организира, увери още той.

Тръмп предвижда, че Пекин няма да отговори на последната серия от американски мита върху китайски артикули за 300 милиарда $. "Мисля, че колкото по-дълго продължава (търговската война), толкоз по-силни ставаме ние. Имам чувство, че тя ще е много къса ", увери Тръмп.

Президентът на Съединени американски щати даде да се разбере, че не желае Китай да потуши с принуждение продемократичните митинги в Хонконг. "Обезпокоен съм. Не желая да видя репресии с принуждение ", сподели Тръмп.

Американският президент съобщи, че има "пълно доверие " в китайския си сътрудник Си Цзинпин. Си "би могъл да реши казуса бързо ", в случай че се срещне персонално с водачите на митингите, увери той. Тръмп изрази удовлетворение, че Съединени американски щати и Англия, съгласно него, се придвижват бързо към комерсиално съглашение. Сделката ще е "фантастична и огромна ", означи той.

Американският президент се спря и на казуса с честите всеобщи убийства със пукотевица в Съединените щати. Той приписа тези офанзиви на психичноболни хора и прикани за създаване на повече пхисиатрични лечебни заведения в страната. Тръмп изрази поддръжка и за стягане на инспекциите на хората, които желаят да си купят огнестрелно оръжие. "Не желаеме луди хора да имат огнестрелни оръжия. Те, те натискат спусъка. Не оръжието. Те натискат спусъка. Затова би трябвало да ревизираме доста съществено за душевно заболяване ", сподели Тръмп.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР