Президентът на САЩ Доналд Тръмп ще направи скоро обръщение към

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп ще направи скоро обръщение към
Коментари Харесай

Ръст на продажбите на оръжия в САЩ, купуват се като тоалетна хартия

 Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп ще направи скоро послание към нацията по отношение на пандемията от ковид. Жертвите в страната са 97. Едновременно с увеличението на случаите, беше маркиран растеж в продажбите на оръжия. Защита против настъплението на ковид - за мнозина американци тя идва с пръст на спусъка. И в случай че в Европа празните лавици са в супермаркетите, в Съединените щати са в оръжейни магазини, предава Българска национална телевизия.

В Атланта, в най- огромния магазин за продажба на оръжия в света в последните дни се извиха опашки. 

" Когато отворихме в 10 сутринта, извън към този момент 100 души чакаха да влязат. Кен Байе, притежател на магазин за оръжия: Хората са нервни, тъй като чуват разнопосочни послания от държавното управление. И вследствие на това, желаят да могат сами да се защитят ", казва Ерик Уолъс, притежател на магазин за оръжия

Колко са продадените оръжия през март, ще стане ясно след месец, само че по данни на ФБР, през януари и февруари са направени 5,5 милиона инспекции на досиета на претендент - купувачи. В година на избори, американците по традиция купуват повече оръжия, само че за първите два месеца на тази година са купени към 350 000 повече в сравнение с за същия интервал през 2016. Случаите в Съединени американски щати са 7 087, регистрирани във всички щати.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР