Президентът на САЩ Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен
Коментари Харесай

Тръмп потвърди намерението си да се срещне с лидера на КНДР

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на... към профила удостовери през днешния ден желанието си да се срещне с водача на Северна Корея Ким Чен-ун до края на май, разгласи Белият дом, представен от Ройтерс.

Тръмп е направил това по време на телефонен диалог с южнокорейския си сътрудник Мун Дже-ин. Президентите на Съединени американски щати и Южна Корея са разискали подготовката за техните идни контакти с Пхенян и са се съгласили, че съществуването на "конкретни дейности " е в основата за превръщането на Корейския полуостров в зона, свободна от нуклеарни оръжия. Те за изразили "сдържан оптимизъм " от последните развития по тематиката и са установили, че Северна Корея ще има "по-светло бъдеще ", в случай че направи верния избор, се споделя в известието.

Преговорите в Стокхолм сред министрите на външните работи на Швеция и Северна Корея ще продължат и на следващия ден, заяви през днешния ден за Ройтерс осведомен източник. Според него диалозите сред севернокорейския и шведския външен министър, И Йон-хо и Маргот Валстрьом, е трябвало по проект да приключат късно довечера, само че ще продължат и на следващия ден. Пратеникът на Пхенян дойде в четвъртък в Стокхолм. Необичайната аудиенция породи догатки, че те ще приготвят среща сред Тръмп и Ким.

Правителството на Швеция, което съставлява Съединените щати пред Северна Корея, е изразило подготвеност да спомага за понижаване на напрежението на Корейския полуостров, отбелязва Българска телеграфна агенция, цитирайки Ройтерс. ДПА цитира изказване на Валстрьом по шведска телевизия, че е имала няколко на брой "добри и градивни " диалога с И Йон-хо. По думите й двамата се съсредоточили върху "ситуацията на Корейския полуостров и ролята на Швеция като покровителствена мощ ". Официално известие за резултата от договарянията в шведската столица ще бъде направено на следващия ден.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР