Президентът на САЩ Доналд Тръмп беше обвинен в задълбочаване на

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп беше обвинен в задълбочаване на
Коментари Харесай

Обвиняват Тръмп в шуробаджанащина заради дъщеря му Иванка

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп беше упрекнат в задълбочаване на непотизма (шуробаджанащина) до тревожни нови нива, откакто даде на щерка си Иванка значима роля по време на срещите на Г-20 в Япония, както и тази със севернокорейския водач Ким Чен-ун.

В събота френското държавно управление разгласява видеозапис от срещата на Г-20 в Осака, което сподели Иванка неудобно да прекъсва френския президент Еманюел Макрон, английския министър председател Тереза Мей, канадския министър председател Джъстин Трюдо и шефа на Международния валутен фонд Кристин Лагард, чийто мразовит израз говореше красноречиво. По време на срещата на страните от Г-20 Иванка също по този начин беше включена в фотоси на група водачи.

Ден по-късно 37-годишната щерка на Тръмп стана една от дребното американци, които са стъпвали в Северна Корея, до момента в който татко ѝ организираше нуклеарни договаряния с Ким Чен-ун в демилитаризираната зона. Първата щерка дефинира събитието като " сюрреалистично ".

Ivanka Trump appears to be trying to get involved in a talk among Macron, May, Trudeau and Lagarde (IMF head).
The video is released by French Presidential palace. pic.twitter.com/TJ0LULCzyQ
— Parham Ghobadi (@ParhamGhobadi) June 29, 2019
След това, обръщайки се към американските сили, ситуирани в Южна Корея, Тръмп предложения Иванка на сцената и даде обещание: " Тя ще открадне шоуто. "

Такива нахални династични прояви провокираха безпокойствие измежду външнополитически специалисти, отбелязвайки цялостната липса на Иванка на дипломатически опит или образование, като предизвестиха за трайни вреди за доверието към Америка.

Нед Прайс, някогашен специфичен асистент на Барак Обама по въпросите на националната сигурност, сподели: " Едно е Тръмп да има родственици към себе си в Белия дом като персонален консилиери, изключително в случай че те имат успокояващо въздействие, за което е било съобщавано. Но напълно друго е щерка му да съставлява Съединени американски щати в наличието на международни водачи.

" Отразява се неприятно върху Тръмп, че ще я сложи в този подтекст, неприятно за Иванка Тръмп, че ѝ липсва съзнание да признае какъв брой е некомпетентна ".

Прайс, който в този момент е шеф на политиката и връзките в мозъчния концерн National Security Action, добави: " Преди всичко това се отразява неприятно върху Съединени американски щати, че постоянно сме представлявани от неизбрани публични лица без съответната подготовка. "

Иванка е оповестена на формалния уебсайт на Белия дом като " консултант на президента ", като сферите ѝ на подготвеност са " образованието и икономическото овластяване на дамите и техните фамилии ". Това включваше няколко пътувания в чужбина, постоянно рекламирани в профила ѝ в " Инстаграм ".

Съпругът ѝ Джаред Къшнър е не по-малко авторитетен, като неотдавна разкри част от всеобщо окарикатурен кротичък проект за Близкия изток на конференция в Бахрейн, която беше бойкотирана от Палестина. Двойката се реалокира от Ню Йорк във Вашингтон, с цел да се причислят към администрацията, като Иванка в последна сметка закри бизнеса си с облекла.

Няколко водачи доведоха съпрузите си на срещата на Г-20, само че в отсъствието на Мелания, Доналд Тръмп вместо това докара щерка си. Говорейки на една от сесиите, тя сподели, че международната стопанска система ще получи подтик от 28 трлн. $ до 2025 година, в случай че дамите са изравнени с мъжете. Иванка даже разгласява видео, в което изглеждаше неудобно, до момента в който обобщаваше срещите и използваше думи като " резултати ".

Но фрагментите от диалога ѝ със международните водачи провокира цунами от насмешки с нея в интернет.

#unwantedivanka: Awkward G20 meeting inspires flurry of parodieshttps://t.co/NacNL8FYag pic.twitter.com/H5GzuCpn2T
— alan bullion (@alanbullion2) July 1, 2019
Тереза може да се чуе да споделя: " Веднага щом ги натовариш с този стопански аспект на това, доста хора стартират да слушат, които другояче няма да слушат. "

След това Иванка се намесва: " А същото е с отбранителната страна това, от позиция на целия бизнес, който е доминиран от мъже. "

Главата на Лагард се извърта наляво. Тя наподобява раздразнена.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР