Ботев Пд ликува с Купата на България след драматично 3:2

...
Ботев Пд ликува с Купата на България след драматично 3:2
Коментари Харесай

Ботев спечели Купата на България след драматична победа над Лудогорец

Ботев Пд ликува с Купата на България след трагично 3:2 над Лудогорец на финала на националния стадион " Васил Левски ". " Канарчетата " изиграха солидни 90 минути, само че най-после можеха да изтърван трофея, в случай че не бе пропускът на Руан Секо от дузпа в последната секунда. Това е второ сходно отличие за " жълно-черните " след триумфа през 2017 година, когато още веднъж бе надвит първенецът на България.

Двубоят стартира стремително за " жълто-черните ", повели още в 4-ата минута посредством Антоан Конте. Бързо обаче " орлите " изравниха посредством Квадво Дуа. В самия завършек на първата част Мартин Секулич вкара още веднъж за Ботев, а огромният удар пристигна след почивката, когато Уме Емануел направи разликата сензитивна. Руан Секо въпреки всичко върна вярата за " зелените ", само че точно той изпусна дузпата в сетния момент на дуела.

Лудогорец започва от Ботевград, където не срещна компликации против третодивизионния Балкан с 4:0 на 1/16-финал. Последва нов триумф с 4:0, само че към този момент над Локомотив Пловдив. На четвъртфиналите бе взет скалпа на ЦСКА 1948 след триумф с 3:1. А на полуфиналите Хебър бе затрит с общ резултат 9:0 – 4:0 в Разград и 5:0 в Пазарджик.

В същото време Ботев Пловдив започва с 3:0 над Струмска популярност с хеттрик на Мартин Секулич. Последва успех с 4:2 на „ Ивайло “ против Етър. На 1/4-финал " канарчетата " минаха и през Спартак Варна след 2:1 на „ Колежа “, а на полуфиналите бе огромният удар - две победи над ЦСКА с 1:0 в София и с 2:0 в Пловдив.

Двубоят стартира стремително с гол за Ботев още в 4-ата минута. След центриране от ъглов удар Антоан Конте на първа греда с глава насочи топката в левия на Дамян Христов ъгъл за наслада на близо 8000 почитатели на " канарчетата ".

Попадението не стресна изключително първенеца на България и до 8-ата минута резултатът към този момент бе подравнен. Попадението за " орлите " осъществя Квадво Дуа с удар от наказателното поле след пас на Видал. А ощеи четири по-късно Дуа пропусна да напарви цялостен поврат, откакто засече от въздуха центриране на Кайо Видал, само че ударът му мина на сантиметри от задачата.

Последваха мощни минути за " орлите ", в които Дуа имаше още един късмет да се разпише, само че Ханкич съумя да затвори ъгъла му и да парира. Постепенно Ботев стартира да се стабилизира след бързия изравнителен гол и изравни играта в средата на полувремето.

В 30-ата минута " жълто-черните " сбъркаха при изнасянето на топката и Педро Нареси стреля рисково, само че Ханкич мазета в ъглов удар. В 41-ата минута и Антон Недялков бе покрай попадение, само че ударът му бе избит от Мартин Секулич. И точно нападателят на " жълто-черните " бе огромният воин в добавеното време на първата част, когато бе изведен зад защитата на " орлите " и с

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР