Президентът на САЩ Джо Байдън заяви в понеделник, че забележката

...
Президентът на САЩ Джо Байдън заяви в понеделник, че забележката
Коментари Харесай

Байдън: Коментарите ми за Путин бяха "морално възмущение", а не промяна в политиката на САЩ



Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън съобщи в понеделник, че забележката му във Варшава, че " съветският президент Владимир Путин би трябвало да бъде отхвърлен от власт ", отразява неговото лично морално отвращение, а не съставлява смяна в политиката на администрацията на Белия дом във връзка с Москва.

" Нито тогава, нито в този момент дефинирам смяна в политиката. Изразявах моралното си отвращение, което усещах. Не се оправдавам и не взимам думите си обратно ", безапелационен беше Байдън пред кореспонденти в Белия дом, отбелязвайки, че преди забележката, направена в речта в събота, той е посетил украински фамилии, разселени поради нахлуването на Русия в Украйна, оповестява Ройтерс.
На въпрос дали не счита, че с думите си провокира Путин, американският президент отговори:

" Не ме интересува какво си е помислил, той така и така ще направи това, което е решил да прави! "

В края на изявлението в полската столица Байдън добави личен ред в авансово направената тирада, заявявайки, че Путин " не може да остане на власт ". Служители на американската администрацията побързаха да изяснят по-късно, че Белият дом не се застъпва за промяна на режима в Русия.

Междувременно Джо Байдън отхвърли да разяснява въпроса за естеството на отговора на Съединени американски щати на евентуалната приложимост на химическо оръжие от Русия в Украйна.
По време на конференция Байдън дефинира въпроса, заложен от Питър Дуси от Fox News, като " малоумен " и добави, че " той не възнамерява да дава отговор на сходни " запитвания.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР