Президентът на САЩ Джо Байдън заяви в понеделник, че броят

...
Президентът на САЩ Джо Байдън заяви в понеделник, че броят
Коментари Харесай

Джо Байдън: Смъртността от COVID-19 в САЩ е най-ниската от април 2020 година

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън съобщи в понеделник, че броят на смъртните случаи, свързани с ковид, е най-ниския в страната от април предходната година.

Коментирайки пандемията, Байдън съобщи, че за първи път от началото на болестта случаите на ковид са намалели във всички 50 американски щати. Въпреки това той продължи да упорства за нерешителност във връзка с неимунизираните хора и ги приканва да се имунизират, като сподели, че това би било " непотребна покруса " за тях, като се има поради, че има задоволително ваксини, с цел да се имунизират всички на възраст над 12 години.

Според разбора на организация Ройтерс, смъртността в Съединени американски щати от Covid-19 през предходната седмица е спаднала до най-ниската си стойност от близо 14 месеца, като броят на новите случаи продължава да понижава за пета поредна седмица.

Смъртните случаи за седмицата, завършила на 16 май, възлизат на общо 4 165, най-ниският брой седмични жертви от март 2020 година, когато в страната бяха регистрирани 2 293 смъртни случая. Средно към 600 души умират от ковид всеки ден спрямо пика от над 3000 смъртни случая дневно през по-голямата част от януари тази година.

Към края на предходната седмица към 37% от популацията на страната е изцяло имунизирано, а 47% са получили най-малко една доза ваксина против Covid-19, съгласно Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите в Съединени американски щати.

Президентът на Съединени американски щати също по този начин разяснява и тези, които към момента желаят да носят маски, откакто са били изцяло имунизирани, акцентирайки, че това е техен прерогатив, както и на тези бизнеси, които към момента желаят да вкарат наложителното носене на маски на работа.

Междувременно пресаташето на Белия дом Джен Саки уточни, че Джо Байдън възнамерява да разгласи по-късно в понеделник, че Съединени американски щати ще изпратят минимум 20 милиона дози ваксини против Covid-19 за други страни до края на юни - първият случай, когато Съединените щати ще споделят с други страни ваксини, позволени за американска приложимост.

Това ще докара до сбор дози, които би трябвало да бъдат изпратени в чужбина, до 80 милиона, сподели още Саки, визирайки и 60-те милиона дози от имунизацията на " АстраЗенека ", която обаче не е утвърдена за приложимост в Съединените щати.

Този ход идва, защото се следят спад в броя на имунизациите в американските щати, до момента в който страни като Индия се пробват да получат ваксини, с цел да овладеят повишаването на случаите на Covid-19.

Джен Саки добави, че следва повече информация за метода на разпространяване на имунизациите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР