Президентът на САЩ Джо Байдън заяви в четвъртък, че заплахата

...
Президентът на САЩ Джо Байдън заяви в четвъртък, че заплахата
Коментари Харесай

Джо Байдън: Заплахата от руска инвазия в Украйна е "много висока"



Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън съобщи в четвъртък, че опасността от съветска инвазия в Украйна е " доста висока ", само че врата за дипломатическо решение остава отворена, съобщи Ройтерс.

Според него съществува " висок риск " от съветска инвазия в Украйна през идващите няколко дни, откакто Русия изгони заместник-ръководителя на задачата на Съединени американски щати Барт Горман.

Говорейки пред кореспонденти, до момента в който напуща Белия дом, Байдън сподели, че " всички индикации, които имаме, е, че те са подготвени да влязат в Украйна ", като добави, че той няма проект да организира диалог с съветския президент Владимир Путин.

Запитан какъв брой огромна е опасността от съветска инвазия сега, Байдън сподели: " Много е висока “.

Той също по този начин сподели, че Русия не е преместила силите си от украинската граница и Съединените щати имат съображение да считат, че Русия е взела участие в интервенция под " подправен байрак ", която Москва ще употребява, с цел да оправдае една инвазия.

Байдън обаче уточни, че дипломатическото решение остава допустимо, заради което е помолил държавния секретар Антъни Блинкън да отиде на срещата на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, където по-късно през днешния ден да направи изказване.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР