Президентът на САЩ Джо Байдън възнамерява временно да отмени федералния

...
Президентът на САЩ Джо Байдън възнамерява временно да отмени федералния
Коментари Харесай

WSJ: Байдън предлага временна отмяна на данъка върху горивата

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън има намерение краткотрайно да анулира федералния налог върху горивата поради рекордните цени на бензина в страната, заяви Wall Street Journal, базирайки се на свои източници.

Според тях американският водач и неговите съветници разискват мярката от месеци. Според графика, публикуван от Белия дом, президентът на Съединени американски щати ще произнесе през днешния ден тирада по отношение на обстановката с повишението на цените на бензина в страната. Решението за краткотрайно унищожаване на таксата от 18,4 цента за галон (3,785 литра) гориво ще би трябвало да бъде утвърдено от Конгреса, тъй че, както отбелязва вестникът, сходна мярка от страна на Байдън наподобява " най-вече алегорична ".

Вестникът акцентира, че и републиканците, и демократите в Конгреса са скептично настроени към анулацията на налога върху горивата, защото законодателите се съмняват, че сходна мярка ще помогне за стабилизиране на обстановката с високите цени по бензиностанциите.

В края на зимата в Съединени американски щати стартира непрекъснато повишение на цените на дребно на бензина, породено от възходящите международни цени на петрола, макар опитите на Белия дом да противодейства на тази наклонност. По данни на Американската автомобилна асоциация, която следи цените на повече от 60 000 бензиностанции в страната, междинната цена на галон елементарен бензин е 4, 97 $. За съпоставяне през първата седмица след встъпването в служба на Байдън като президент на Съединени американски щати в края на януари 2021 година тя е била 2,39 $, напомня БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР