Президентът на САЩ Джо Байдън ще отбележи поредно постижение на

...
Президентът на САЩ Джо Байдън ще отбележи поредно постижение на
Коментари Харесай

Джо Байдън се похвали: В САЩ вече са поставени 300 млн. дози COVID ваксини

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън ще означи следващо достижение на страната по време на своя тирада по-късно в петък по случай 150 дни от ръководството си, като означи, че към този момент са сложени 300 милиона дози от имунизациите против ковид, съобщи Белият дом.

" Благодарение на имунизационните старания на цялото държавното управление под ръководството на президента, коронавирусът стартира да отстъпва, което докара случаите на Covid-19, хоспитализации и смъртни случаи до най-ниските равнища от началото на пандемията предходната година ", показаха от президентската администрация.

Ден по-рано Белият дом изрази убедеността си, че ще реализира задачата си да имунизира 70% от популацията на Съединени американски щати до 4-ти юли.

Това изявление направи в четвъртък координаторът за отговор на Covid-19 на Белия дом Джефри Зиенц, като той акцентира, че администрацията има вяра, че ще съблюдава крайния си период от 4 юли за 70% от всички пълнолетни американци да бъдат ваксинирани с най-малко една ваксина против ковид.

Разговаряйки с кореспонденти, Зиенц сподели, че ще бъдат достигнати 70-те % и те ще бъдат надхвърлени през летните месеци, с цел да може страната да отвори безвредно отначало. Освен това шефът на екипа за реагиране на Covid съобщи, че хората не би трябвало да мислят, че повторното отваряне значи, че опасността е изчезнала, а по-скоро са изпълнени изискванията за здраве и сигурност, с цел да може това да се случи.

Джефри Зиенц направи коментар, когато беше запитан за намаляващата периодичност на имунизация, от приблизително 500 000 души, получили по една доза при започване на месеца, до 200 000 през предходната седмица, като той прикани всеки, който не е бил имунизиран, да резервира час, като сподели, че " имунизирането е толкоз значимо в този момент, колкото е било постоянно до момента ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР