Президентът на САЩ Джо Байдън се опита да насочи вниманието

...
Президентът на САЩ Джо Байдън се опита да насочи вниманието
Коментари Харесай

“Никое дете да не ляга гладно”: Байдън с план срещу недохранването в САЩ

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън се опита да насочи вниманието на нацията към продоволствената неустановеност и заплахите за здравето, подбудени от заболявания, свързани с храненето, като показа проект за преустановяване на явлението до 2030 година Конференцията на президента за глада е първата от 1969 година насам, когато някогашният президент на Съединени американски щати Ричард Никсън е бил хазаин на сходен конгрес. В срещата на Байдън участваха стотици политици, аграрни производители, покровители и бизнес водачи.

“Задачата пред тази конференция е значимата работа на сътрудниците, които посрещат тази преломна точка, като подхранват душата на Америка ”, сподели Байдън, “В Америка никое дете не би трябвало да си ляга гладно. Никой родител не би трябвало да умира от болест, която може да бъде предотвратена. ”

Президентът призна, че в Америка има “много хранителни пустини ”, където хората изпитват изключителни компликации при достъпа до питателни пресни храни, и съобщи, че доста американци нямат уместно обучение за това какви храни би трябвало да употребяват за своето здраве.

Конференцията се организира в миг, когато Съединени американски щати са изправени пред вероятността от криза, защото Федералният запас се пробва да поправя бързо растящата инфлация, която се отразява изключително мощно на сметките за хранителни артикули.

Белият дом заяви, че за постигането на амбициозните цели на президента са отделени 8 милиарда $ от обществения и частния бранш, в това число 2,5 милиарда $, които ще бъдат употребявани за вложения в започващи компании, търсещи решения за глада и продоволствената неустановеност.

Около 4 милиарда $ ще бъдат употребявани за филантропски инициативи за възстановяване на достъпа до питателни храни, подкрепяне на хората да вършат по-здравословен избор и възстановяване на физическата интензивност.

Другите съставни елементи на проекта на Байдън включват увеличение на програмата за хранително подкрепяне (Supplemental Nutrition Assistance Program – SNAP), разширение на стратегиите за “медицински съобразено ” хранене и разширение на проучванията за достъпа на възрастните хора до SNAP.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР