Президентът на САЩ Джо Байдън подписа законопроект, изискващ разсекретяване на

...
Президентът на САЩ Джо Байдън подписа законопроект, изискващ разсекретяване на
Коментари Харесай

САЩ разсекретяват информацията за произхода на Covid

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън подписа законопроект, изискващ разсекретяване на разследващи материали за евентуалните връзки сред експлоадирането на пандемията Covid-19 и лаборатория в китайския град Ухан, съобщи Агенция Франс Прес.

" Трябва да стигнем до дъното на произхода на Covid-19..., в това число евентуалните връзки с Института по вирусология в Ухан ", съобщи Байдън в изказване.

" При използването на това законодателство моята администрация ще разсекрети и ще показа допустимо най-вече от тази информация ", добави той.

" Споделям задачата на Конгреса за откриване на допустимо най-вече информация за произхода " на Covid, сподели той.

Байдън съобщи, че през 2021 година, след встъпването си в служба, е " наредил на разследващата общественост да употребява всички налични принадлежности за следствие ".

Тази работа " продължава ", само че ще бъде оповестена допустимо най-вече информация, без да се предизвиква " щета на националната сигурност ", сподели той.

Пекин изрично отхвърля опцията приключване на информация по време на проучванията в лабораторията в Ухан да е отключило световната пандемия.

Въпреки това огромна част от Конгреса желае да продължи да развива теорията, а въпросът се трансформира в опорна точка най-много за републиканските съперници на Байдън.

Конгресът одобри и изпрати законопроекта на Байдън през март.

Епидемията стартира през 2019 година в източния китайски град Ухан, като до момента по публични данни е довела до съвсем седем милиона смъртни случая в света, от които над един милион в Съединените щати.

Но здравните чиновници и американската разследваща общественост не престават да са разграничени по въпроса дали той се е популяризирал инцидентно измежду хората от инфектирано животно или е изминал по време на проучвания, подхванати в Института по вирусология в Ухан.

Министерството на енергетиката на Съединени американски щати - една от американските организации, проверяващи бедствието - заключи с " ниска степен на убеденост ", че вирусът евентуално е пристигнал от лаборатория, като се съгласи с оценката на ФБР, само че опонира на заключенията на няколко други организации. /БГНЕС

Пекин / САЩ
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР