Президентът на САЩ Джо Байдън подписа закон, признаващ еднополовите бракове

...
Президентът на САЩ Джо Байдън подписа закон, признаващ еднополовите бракове
Коментари Харесай

Служители на испански летища планират да стачкуват около Коледа и Нова година

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън подписа закон, признаващ еднополовите бракове на федерално ниво, предадоха международните организации. 

" Законът и любовта, която той пази, нанасят удар на омразата във всичките й форми. Затова този закон има значение за всеки един американец ", съобщи президентът. 

Присъстваха законодатели от двете партии, първата дама Джил Байдън, вицепрезидентът Камала Харис и брачният партньор й Дъг Емхоф, а пред събралите се пяха артистите Сам Смит и Синди Лоупър. 

Лидерът на болшинството в Сената Чък Шумър бе със същата пурпурна вратовръзка, която носеше на сватбата на щерка си, очакваща дружно със брачната половинка си първо дете напролет. 
 
" Благодарение на упоритата работа на доста мои сътрудници внучето ми ще живее в свят, който почита и уважава брака на неговите майки ", сподели Шумър в Сената сутринта. 

Новият закон има за цел да защищити еднополовите бракове, в случай че Върховният съд в някой миг обезсили решението си от 2015 година, с което ги легализира на територията на цялата страна. Новото законодателство пази и междурасовите бракове. През 1967 година Върховният съд отхвърля законите на 16 американски щата, забраняващи подписване на брак сред представители на разнообразни раси. 
   
Подписването на закона е кулминационната точка на многомесечни двупартийни старания, предизвикани от решението на Върховния съд от юни да обезсили свое решение от 1973 година, гарантиращо правото на аборт на национално равнище. 

Законодателите реализираха компромис, който би трябвало да успокои опасенията на консерваторите за религиозната независимост, да вземем за пример църквите да могат да отхвърлят да бракосъчетаят хора от един и също пол. 

От обособените щатите няма да се изисква да издават брачни свидетелства на еднополови двойки, само че те ще бъдат задължени да признават браковете, подписани в други елементи на страната. 

Въпреки това болшинството на републиканците в Конгреса гласоподава против закона, който обаче въпреки всичко получи задоволително поддръжка, с цел да бъде признат. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР