Президентът на САЩ Джо Байдън обяви в четвъртък, че е

...
Президентът на САЩ Джо Байдън обяви в четвъртък, че е
Коментари Харесай

Джо Байдън обяви, че е постигната двупартийна сделка по мащабния план за инфраструктурни разходи



Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън разгласи в четвъртък, че е реализирана двупартийна договорка по неговото предложение за солидни вложения за инфраструктурни планове, откакто той беше хазаин на среща в Овалния кабинет със сенатори от двете съществени празненство, на която е била основана рамката на това съглашение.

" Имаме инфраструктурна договорка ", сподели Байдън на кореспонденти пред Белия дом след срещата, добавяйки, че нито една от страните не е получила всичко, което е желала от законопроекта, само че че двете страни " са сключили инфраструктурно съглашение, което ще докара до основаване на работни места за милиони американци ".

Сделката е за стотици милиарди долари за инфраструктурни планове, създаване на пътища, мостове и автомагистрали и подкрепяне на стимулирането на стопанската система на Съединени американски щати.

Освен това той съобщи, че от негова страна е изработен " сериозен компромис " във връзка с инфраструктурата в човешки капитал, като добави, че ще види какво се случва в тази област на  предлагането, когато законопроектът премине през процеса на бюджетно координиране.

Членовете на работната група обявиха късно в сряда, че са се споразумели за рамката на инфраструктурния пакет, откакто неотдавнашните диалози бяха фокусирани върху метода на неговото финансиране, който се очакваше да включва 579 милиарда $ нови разноски и общ размер от един трилион $ за петгодишен период.

Обсъденото в Белия дом предложение на сенатори от Демократическата партия и от Републиканската партия обаче беше за осемгодишен инфраструктурен проект за 1,2 трилиона $, като новите разноски ще бъдат за 559 млн. $.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР