Президентът на САЩ Джо Байдън обеща да запази социалните и

...
Президентът на САЩ Джо Байдън обеща да запази социалните и
Коментари Харесай

Байдън предупреди републиканците срещу социални съкращения

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън даде обещание да резервира обществените и здравни помощи за възрастни и американци с ниски приходи, като предизвести, че ще бъде „ призрачен сън “ за републиканците, които желаят да ги лишават. „ Знам, че доста републиканци мечтаят да понижат общественото обезпечаване и здравното обслужване “, сподели Байдън по време на пътешестване до крепостта на републиканците в щата Флорида, който е с най-вече хора без здравни осигуровки. „ Е, позволете ми да кажа следното: в случай че това е вашата фантазия, аз съм вашият призрачен сън. “ Въпреки че към момента не е оповестил публично кандидатурата си, Байдън наподобява приказва с взор към президентските избори през 2024 година.

Речта е заимствана от обръщението на Байдън за положението на Съюза във вторник, когато той разкритикува републиканците, че желаят да съкратят обществените разноски, с цел да понижат големия дълг на страната.

Около 18 % от американците са на Medicare, федерална здравна застраховка за хора на 65 или повече години и други хора с избрани увреждания. Medicaid е обособена стратегия, отчасти финансирана и ръководена от щатите, която покрива медицински разноски за американци с ниски приходи от всички възрасти. Говорейки в щат, който има огромно население от възрастни хора и също 5,5 милиона хора с ниски приходи в Medicaid, Байдън разкритикува губернатора на Флорида Рон ДеСантис за блокиране на разширението на Medicaid. „ Над 1,1 милиона (повече) души във Флорида биха имали право на Medicaid, в случай че губернаторът ДеСантис просто каже „ Съгласен съм да се разтеглим “, сподели Байдън. „ Единствената причина разширението на Medicaid да не се случи тук е политиката “. Байдън, който споделя, че към момента не е взел дефинитивно решение дали да се кандидатира за втори мандат през идната година, залага доста на усилването на обществените стратегии, с цел да събере гласоподавателите. /БГНЕС, АФП
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР