Президентът на Сърбия се закани да защити закона и реда

...
Президентът на Сърбия се закани да защити закона и реда
Коментари Харесай

Вучич се закани на протестиращите: Няма да допуснем насилие

Президентът на Сърбия се закани да отбрани закона и реда в страната . Той се обърна към нацията в телевизионно послание, откакто през вчерашния ден недоволни жители щурмуваха националната телевизия в митинг против властническото му ръководство , осведоми АП.

Докато Александър Вучич даваше конференция в постройката на президентството в центъра на Белград, хиляди стачкуващи се събраха пред институцията с искане оставката на президента.

Протестиращи блокираха централния вход на президентството.
 Вучич готви послание към сръбския народ
Вучич готви послание към сръбския народ

След нахлуването в публичната телевизия през вчерашния ден

Съобщава се за напрежение сред силите за битка с безредиците и протестиращите. Полицията е употребила сълзотворен газ против протестиращите, които се заканиха да провеждат човешка верига към президентството, с цел да попречат на Вучич да напусне постройката.

Тълпата скандираше " Той е приключен! ". Подобен протестен девиз беше употребен и през октомври 2000 година против някогашния сръбски водач Слободан Милошевич.
 Снимка 412728
Източник:

По време на обръщението си Вучич повтори, че водачите на опозицията са " фашисти, хулигани и крадци ".

" Няма да има повече принуждение. Сърбия е демократична страна, страна на закона и реда . Сърбия знае по какъв начин да отговори ", закани се сръбският водач.

" Ако те обхванат тук, ще ги очаквам ", сподели Вучич, който се опита да омаловажи броя на протестиращите. Според него единствено 1000 души са се събрали.
 Протестите в Сърбия не престават Обновена
Протестите в Сърбия не престават

В Белград желаят оставката на държавното управление
 Снимка 412729
Източник:

" Те мислят, че имат право, 1000 от тях, да вземат решение ориста на страната ", разгласи президентът.

РИА Новости оповестява, че протестиращите се пробват да обхванат в президентския замък.

Според Вучич има доста звук, тъй като фашистът Обрадович и олигарсите Джилас и Йеремич се пробват да поемат властта. Президентът има поради опозиционните водачи Драган Джилас, Вук Йеремич и Бошко Обрадович.

Няма да допуснем принуждение, тези, които нарушават закона, ще дават отговор , закани се Вучич.
 Снимка 412727
Източник:

Полицията изведе стотици хора, в това число опозиционни водачи, които щурмуваха държавната телевизия, защото била извънредно пристрастна.

Това е първият огромен случай след месеци на мирни митинги против Вучич. Демонстрантите упорстват за оставката му, образуване на почтени избори и свободни медии. Протестите започнаха след побой над опозиционен политик през ноември. Вучич даде обещание да изведе Сърбия до участие в Европейски Съюз.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР